Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Student-assistenten Nederlands in Europa

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Taalunie

23 november 2000

Student-assistenten Nederlands in Europa

Het proefproject `student-assistenten Nederlands in Europa' wordt met een jaar verlengd. Het zal nu lopen tot het einde van het academisch jaar 2002-2003.

Met dit project is de Nederlandse Taalunie in 2000 begonnen. Studenten die als uitwisselingsstudent in het kader van het Socratesprogramma aan een buitenlandse universiteit gaan studeren, kunnen daar de plaatselijke docent ondersteunen bij het onderwijs Nederlands. De buitenlandse neerlandistiek ter plekke wordt op die manier versterkt, en de student krijgt de gelegenheid om leservaring op te doen. Bovendien wordt met het project de interdisciplinaire samenwerking in Europa bevorderd. Behalve studenten Nederlands komen ook studenten uit andere studierichtingen in aanmerking. Aan universiteiten in Italië en Frankrijk zijn bijvoorbeeld romanisten als student-assistent Nederlands ingeschakeld. De student-assistenten ontvangen een vergoeding voor hun werkzaamheden aan de buitenlandse universiteit.

In de proefperiode werkt de Taalunie samen met twee Nederlandse en twee Vlaamse universiteiten: de Universiteit Utrecht, de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit Antwerpen en de Universiteit Gent. Veertien buitenlandse universiteiten met een hoofdvakstudie Nederlands ontvangen en begeleiden de student-assistenten.

Het is de bedoeling dat het project, na een grondige evaluatie van de proeffase, vanaf 2003 een apart onderdeel gaat vormen binnen de subsidiesystematiek die de Taalunie hanteert ten behoeve van de buitenlandse neerlandistiek.

Klik om naar boven te gaan.© Nederlandse Taalunie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie