Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TIE Holding verdubbelt omzet boekjaar 2000

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Newconomy
Zoek soortgelijke berichten
Newconomy

TIE: Omzet boekjaar 2000 verdubbeld (21-11-2000)

CEO Dick Raman: "Operationele winst in 2001"
Het aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde eCommerce-softwarebedrijf TIE Holding N.V. (`TIE') heeft de omzet verdubbeld over het boekjaar 2000 (van 1 oktober tot en met 30 september). De omzet in het boekjaar 2000 bedroeg EUR 9,1 miljoen tegenover EUR 4,7 in 1999

De omzet in het 4e kwartaal (van 1 juli tot en met 30 september) steeg ondanks de invloeden van het normaliter rustige vakantieseizoen met 22% ten opzichte van het 3e kwartaal. De netto-omzet over het 4e kwartaal bedroeg EUR 3,8 miljoen tegenover EUR 1,1 miljoen in hetzelfde kwartaal in 1999, en EUR 3,1 miljoen in het 3e kwartaal van 2000.
In lijn met de verwachtingen steeg het verlies voor belasting (EBITDA) in het 4e kwartaal van EUR 2,9 miljoen in het vorige kwartaal tot EUR 3,6 miljoen (dezelfde periode in 1999: EUR 53.000). Voor het gehele boekjaar 2000 bedroeg het netto verlies na belastingen EUR 12,5 miljoen. Het verlies komt met een bedrag van EUR 6,5 miljoen voor de helft voor rekening van Research en Development van nieuwe B2B-eCommerceproducten; EUR 3,3 miljoen voor Amortisatie & Herwaardering (van goodwill voor acquisities); EUR 2 miljoen operationeel verlies.

Het operationele verlies in het 4e kwartaal was iets hoger dan in het vorige kwartaal (EUR 647.000 tegenover EUR 680.000). Dit werd met name veroorzaakt door een forse injectie van EUR 1,7 miljoen in de marketing- en salesactiviteiten voor de branding van TIE en voor de promotie van de nieuwe B2B-eCommerceproductielijn `Enterprise Portal Framework'.
Het personeelsbestand groeide van 71 medewerkers in dezelfde periode van het vorige jaar tot 283 medewerkers (FTE) in het huidige kwartaal (vorig kwartaal 253).

Vooruitblik
Het management van TIE verwacht dat het bedrijf in het volgende boekjaar operationeel winstgevend zal worden. Daarnaast zullen in 2001 wel forse budgetten worden vrijgemaakt voor Research en Development voor de ontwikkeling van nieuwe B2B eCommerceproducten en markten. Het bedrag geeft duidelijk aan dat TIE zich met een scherpe focus voorbereidt op toekomstige groei.
Het kapitaal (EUR 39 miljoen) dat tijdens de beursgang werd opgehaald, zal voor deze groei worden ingezet. Acquisities zullen worden gefinancierd met aandelen, direct of indirect. In het boekjaar 2000 betaalde TIE bijna EUR 25 miljoen voor acquisities. Het versterken van de liquiditeitspositie wordt in de komende maanden voorzien. Voor het boekjaar 2002 verwacht TIE een positieve EBITDA te halen. Voorzichtigheidshalve schrijft TIE investeringen op zo kort mogelijke termijn af en heeft zij de belastinglatenties over de fiscaal compensabele verliezen welke circa EUR 4 miljoen bedragen niet geactiveerd. Goodwill op acquisities wordt afgeschreven in een periode van twee jaar. Voor 2000 bedraagt dit EUR 3 miljoen. TIE Enterprise Portal Framework

In september lanceerde TIE officieel de eerste versie van haar nieuwe productlijn voor B2B-eCommerce. Het `Enterprise Portal Framework' is ontworpen voor samenwerking tussen partners in de supply chain.Dit pakket moet het voor bedrijven nog makkelijker en overzichtelijker maken om elektronisch zaken te doen via internet. De productlijn is ontworpen om te werken in een webbased omgeving, zodat elke organisatie ermee uit de voeten kan, klein en groot. Het TIE Enterprise Portal Framework ondersteunt alle veelgebruikte communicatie- en eCommercestandaarden. Hiertoe behoort ook de nieuwe B2B-standaard ebXML. De eerste specificaties van ebXML zijn al geïntegreerd in de huidige versie van het Enterprise Portal Framework. Recente ontwikkelingen maken duidelijk dat de ebXML-standaard wordt gedragen door een brede gemeenschap van leveranciers en gebruikers. De definitieve specificaties van ebXML worden verwacht in het 2e kwartaal van 2001. Als een van de weinige Europese aanbieders, zal TIE ebXML integreren in haar Enterprise Portal Framework en deze focussen op de Europese markt.
Het Enterprise Portal Framework is een open oplossing die bedrijven in staat stelt via een eigen portaal elektronisch zaken te doen met zakenpartners en Digital Business Communities. Het is speciaal ontwikkeld om leveranciers te helpen met het verzamelen, structureren en classificeren van hun productinformatie. Zo wordt het mogelijk om deel te nemen aan Digital Business Communities en eProcurement-portals. De eerste installaties van het Enterprise Portal Framework hebben inmiddels plaatsgevonden.

New Business
Het Enterprise Portal Framework werd eerder deze maand gedemonstreerd tijdens de lancering van `CareShare'. `CareShare' is een door TIE gebouwde portal voor de Nederlandse gezondheidszorg waar klanten en leveranciers nu een gezamenlijk platform hebben voor samenwerking. eProco, de voorgenomen joint venture tussen PricewaterhouseCoopers Management Consultants NV en TIE, is een ander voorbeeld. eProco is een nieuwe onderneming die zich richt op het stroomlijnen en optimaliseren van inkoopfuncties van grote en middelgrote ondernemingen en groepen van ondernemingen. Afgelopen zomer ondertekenden PricewaterhouseCoopers en TIE een intentieverklaring om eProco te beginnen. De overeenkomst is nog niet gedefinieerd, met als belangrijkste reden de onzekerheden veroorzaakt door de onlangs afgeketste overname van PricewaterhouseCoopers Management Consultants door Hewlett Packard.
Gisteren heeft TIE de portal voor douaneaangiften `myUNIdoc.nl' aangekondigd. Deze portal sluit naadloos aan op het douanesysteem `Sagitta' en wordt opgezet voor Minihouse, een Nederlandse leverancier van exportsoftware.

Het management van TIE is ervan overtuigd dat TIE goed op weg is om haar doelstellingen - zoals verwoord in het IPO Prospectus - te bereiken. Het bedrijf groeit snel, het personeel is gemotiveerd, het businessmodel is solide, en het vooruitzicht in de budgetten voor het jaar 2001 is positief.

Profiel TIE
TIE Holding N.V. waarvan de aandelen sinds maart genoteerd staan aan de Amsterdamse beurs, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDItm gebaseerde B2B eCommerce-software en -services. Dankzij de software en diensten van TIE kunnen kopers en aanbieders van producten snel en efficiënt zaken met elkaar doen. Door 'Digital Business Communities' (DBC's) op te zetten biedt TIE partners in de Supply Chain de mogelijkheid tot efficiënte samenwerking (`Collaboration'). TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en is een vooraanstaand speler in Europa. De klanten van TIE bestrijken vele marktsectoren, waaronder retail, gezondheidszorg, bank- en verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.

Voor meer informatie: TIE Holding N.V.

Dick Raman, President & CEO
Judith Poulus ((info@TIEglobal.com))
Tel. (020) 658 99 03
Fax. (020) 658 99 04
Website: www.TIEglobal.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie