Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Het Kadaster verbetert kwaliteit ACN-bestand

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Het Kadaster

Kadaster verbetert kwaliteit ACN-bestand

Het Adrescoördinatenbestand Nederland (ACN) bevat de coördinaten van elk in het terrein bekende en op een grootschalige basiskaart afgebeelde PTT-adres, exclusief postbussen. Onbebouwde straten, woonwagens en woonboten zonder huisnummer zijn niet opgenomen in ACN. De coördinaten zijn de actuele x- en y-coördinaten in meters, gemeten in het Rijksdriehoekstelsel.

Het ACN-bestand is deels afkomstig uit PAP (Perceel, Adres, Plaatscoördinaat) en is deels het resultaat van opnieuw bepaalde pandcoördinaten. ACN bevat bovendien nog een derde groep coördinaten, namelijk pandcoördinaten die door gemeentes worden aangeleverd. De herkomst van elk adrescoördinaat is in ACN geregistreerd. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie