Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project Duurzaam de Kade Eindhoven levert 25 banen op

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 23 november 2000, no. 98

Werkgelegenheidsproject Duurzaam de Kade biedt 25 langdurig werkzoekenden een reguliere baan

Een stad moet niet alleen bouwen, maar ook zijn bestaande gebouwen, straten en pleinen onderhouden. Onder die onderhoudsplicht valt ook het opknappen van bestaande, oudere bedrijventerreinen zoals in Eindhoven bijvoorbeeld de Kade. Als tegenprestatie hebben de bedrijven toegezegd minimaal 25 langdurig werkzoekenden een reguliere baan aan te bieden.

In samenwerking met Bedrijvenkontakt de Kade en Fontys Hogescholen start de gemeente een project om de aantrekkelijkheid van dit bedrijventerrein te waarborgen. Centraal in dit project staan het behoud en de versterking van de werkgelegenheid. De 25 langdurig werkzoekenden worden vooral in de nabijgelegen wijken en impulswijken gezocht. Op deze manier hebben de investeringen ook een meerwaarde voor deze wijken en hun bewoners.

Om zo goed mogelijk de vraag naar werknemers vanuit de bedrijven op De Kade in kaart te brengen, vindt er momenteel een onderzoek bij de bedrijven plaats. Begin volgend jaar worden in diverse wijken informatiebijeenkomsten voor werkzoekenden georganiseerd. Belangstellenden voor een baan worden dan persoonlijk begeleid en bemiddeld naar werk.

Eerder dit jaar is de gemeente van start gegaan met een deel van de revitalisering van de Kade in de vorm van het verbeteren van de infrastructuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst Werk, Zorg en Inkomen, Vivian Jacobs, telefoon (040) 2385340.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie