Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Succes brengt Aputheatre terug op toneel

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SUCCES BRENGT APU THEATER TERUG OP TONEEL

"The Prostitution Plays" waren volledig uitverkocht toen APUTheatre ze deze zomer tijdens Amsterdam Pride presenteerde. Voor wie toen geen kaarten kon krijgen is er nu toch nog een kans om ze te zien. De theatergroep keert deze winter terug op het toneel van het COC-Amsterdam.

In deze nieuwe productie zijn de twee populairste en indringendste toneelstukken van de oorspronkelijke vier te zien. Herschreven en opnieuw gecast worden de stukken gepresenteerd onder de titel "Some Russians in Amsterdam". De zeer verschillende ervaringen van jonge Oost-Europese mannen zitten vol zwarte humor, maar zijn ook vooral erotisch en geweldadig.

"Amsterdam CS" confronteert ons met de relatie tussen twee jonge mensen in extreme omstandigheden. Vasily, een jonge Rus, is dakloos en werkt op het Centraal Station als hoerenjongen. Hij is tevens verslaafd aan heroine. Pete, een jonge Nederlander, is HIV positief en emotioneel wanhopig. Hun ontmoeting, die doordrengt is met humor, sexualiteit en rollenverwisseling, kan beschreven worden als een eerbetoon and Bertolucci's "Last Tango in Paris" op een bizarre manier gekruisd met een stuk van Samuel Becket. De auteur heeft "Amsterdam CS" dan ook bedoeld als hommage aan het werk van die twee schrijvers.

"Brothel" laat ons de meer commerciele kant van de Amsterdamse rentboy-scene zien. Een andere jonge Rus, in heel andere omstandigheden dan Vasily, aast op een huwelijk. Maar wie moet hij kiezen? De jonge, knappe en rijke Paul die hij als klant heeft? Of zijn baas, Frank, die hem een comfortabele levensstijl kan bieden maar daar nogal wat voor terug wil. In "Brothel" komen beelden voor van hard-core sex alsmede filmmateriaal met bruut geweld. Dat resulteerde tot het weglopen van enkele bezoekers in Rotterdam en Amsterdam, maar tegelijkertijd werd het stuk geprezen voor zijn openheid en eerlijke weergave van wereld van de jongensprostitutie. Het stuk is voorgedragen voor opvoering in het Nationaal Theater van Letland in 2001. De afgevaardigde uit Letland die het stuk dit jaar zag in Warschau, vergeleek het met Derek Jarman's "Edward II".

"Brothel" en "Amsterdam CS" werden eerder dit jaar ten tonele gebracht als deel van "The Prostitution Plays". Ze zijn geschreven en geregisseerd door John Roman Baker na 3 jaar van onderzoek naar de subculturen die zijn ontstaan tussen de verschillende Oost-Europese jongens in de sexindustrie. Vele interviews, informele bijeenkomsten en observeringen hebben geleid tot indrukwekkend drama waarbij niet een enkele identiteit, maar vooral de verschillen tussen de nationaliteiten worden benadrukt. Eerder dit jaar vond de premiere plaats in Warschau, waarna uitverkochte opvoeringen volgde in Amsterdam in Juli en Augustus.

Deze productie is ontwikkeld met ondersteuning van het COC Amsterdam en de Stichting Aids Fonds.

INFORMATIE OVER DE VOORSTELLINGEN

Aputheatre speelt "Some Russians In Amsterdam"
Geschreven en geregisseerd door John Roman Baker
Acteurs: Caspar van Helden; Frank de Leeuw; Michiel Rampaart

20.30 uur: COC Theater, Rozenstraat 14, Amsterdam

Donderdag 23 November
Vrijdag 24 November
Zaterdag 25 November

Donderdag 30 November
Vrijdag 1 December

Donderdag 7 December
Vrijdag 8 December
Zaterdag 9 December

Tickets: 17.50/12.50

Reserveringen: COC 020 626 3087 & AUB 0900 0191

Bezoek de Aputheatre website: www.aput.demon.nl

{ENDS}

Meer informatie:

Rod Evan - Coordinator, Aputheatre
Tel: 06 12511329
Email: (aputheatre@aput.demon.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie