Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Volwassen iepen rond Pacman Stadsdeel Zeeburg

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Zeeburg
Zoek soortgelijke berichten
Stadsdeel Zeeburg

Volwassen iepen rond Pacman

Eerder deze week transporteerde Stadsdeel Zeeburg zeven volwassen iepen naar het R.J.H. Fortuynplein, waar de bomen werden geplant. Drie bomen werden geplant ten oosten van Pacman achter De Oceaan, twee bomen aan de zuidzijde tussen Pacman en de Oceaan en twee bomen aan de zuidzijde tussen Pacman en de Borneokade.

Op het R.J.H. Fortuynplein, waarop Pacman staat, zijn in het ontwerp in totaal zeven bomen opgenomen. In het oorspronkelijke plan zouden hier jonge iepen worden geplant van een normaal formaat. Bewoners gaven echter aan dat het Borneo-eiland een groenere aanblik verdient. Het stadsdeel Zeeburg bekeek daarom de mogelijkheid bomen van een forser formaat rond Pacman te planten. Zeven iepen van ongeveer twintig jaar bleken hiervoor in het stadsdeel beschikbaar. De bomen stonden op het Zeeburgereiland en konden worden verplant naar het R.J.H. Fortuynplein.

De projectgroep heeft haar medewerking verleend aan het planten van volwassen iepen op het plein, omdat de bomen goed passen in het beoogde eindbeeld. Ook het bestuur van de huurdersvereniging Pacman heeft positief gereageerd op dit initiatief.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie