Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Coronel test DTM Mercedes

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

23 November 2000: Coronel test DTM Mercedes

Tom Coronel heeft op het circuit van Hockenheim vorige week tweemaal getest met de Mercedes-Benz CLK van het HWA-fabrieksteam. Coronel lijkt een serieuze kandidaat voor een positie als fabrieksrijder in de DTM, al is hij niet de enige die voor Mercedes getest heeft. Ik vind de DTM wel een heel aantrekkelijk kampioenschap, er wordt echt op hoog niveau gereden, zo is Coronel inmiddels overtuigd.

De mogelijkheid om bij Mercedes te testen kwam tot stand via zijn manager Willy Weber. Eerst draaide Coronel op maandag drie ronden op het korte circuit van Hockenheim, maar toen trad er een technisch defect op aan de auto, waardoor het gaspedaal bleef hangen en de CLK de muur raakte. Dat betekende het vroegtijdige einde van de test. Jammer, maar ik kon er echt niets aan doen, verzekerde Coronel, hetgeen door de Mercedes-technici werd bevestigd. Op vrijdag kreeg de Huizenaar een nieuwe kans, al speelde toen het weer hem parten. Het regende en het was maar een paar graden boven nul. De banden kwamen nauwelijks op temperatuur, zei hij.

Niettemin legde Coronel zon dertig tot veertig ronden op het korte circuit af en kreeg zodoende een aardige indruk van de auto. Fantastisch om mee te rijden, luidde zijn commentaar. Omgekeerd toonde men zich bij het Mercedes-fabrieksteam HWA tevreden met de prestaties van de Nederlander. We kijken bij zon test niet alleen naar de rondetijden, legt teammanager Hans-Jürgen Mattheis uit. Het gaat er vooral om hoe de rijders met de auto omgaan, hoe ze met het team samenwerken en hoe ze zich aanpassen aan de omstandigheden. Samen met de technici moeten ze de juiste afstelling van de auto vinden. We werken met rijders die bij ons testen net zo als met onze eigen coureurs tijdens een raceweekeinde.

Naast Coronel testte ook de Zweedse rijder Rickard Rydell met Mercedes op Hockenheim. Beiden lieten een goede indruk achter: Ze waren beide zeer professioneel en maakten geen fouten, aldus Mattheis. Technisch directeur Gerhard Ungar van HWA vulde aan: Ze zijn alletwee competitief. Of er voor Coronel een vervolg inzit, kon Mattheis nog niet zeggen. We zullen de gegevens van de test zorgvuldig analyseren. Wellicht dat we binnenkort nog een keer gaan testen, wellicht ook nog met andere rijders. Een van de namen die in dat verband worden genoemd, is die van Christijan Albers.

Het DTM is dus één van de mogelijke opties voor Tom Coronel. Met een DTM race op Zandvoort zal dit voor Tom zeker een aantrekkelijke kans zijn om voor eigen publiek te schitteren. Niets is nog zeker echter en naast de DTM kontakten zijn er ook in diverse andere klassen nog gesprekken gaande. Naar aanleiding van Tom's spectaculaire optreden in de Carsport Holland Viper heeft onder andere ook Oreca baas Hugues de Chaunac interesse getoond in de Huizenaar met het oog op het Chrysler prototype project. Afwachten dus, maar het lijkt erop dat Coronel in ieder geval volgend jaar regelmatig op de internationale circuits te zien is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie