Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raadsberichten gemeente Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Raadsvergadering van 23 november 2000

Verklaring wethouder H.J. Simons
Wethouder H.J. Simons heeft bij zijn terugkeer in de Gemeenteraad na een langdurige ziekte een verklaring afgelegd. Hij dankte zijn waarnemer als wethouder, P.J.H.M van Dijk en diens waarnemer als fractievoorzitter, mw. M. A. Knol. De wethouder neemt zijn portefeuille (Haven en Economische Zaken) weer op, maar wil het loco-burgemeesterschap overdragen aan wethouder mw. E.L. Kuijper. Wethouder Simons ging ook in op de COR-affaire. Hij erkende dat hij de regeling bestuurderskosten 1994 - 1998 formeel had moeten kennen en uitvoeren en nam daarvoor formeel en achteraf de volle verantwoordelijkheid op zich. Hij stelde echter volledig te goeder trouw te hebben gehandeld en ook nimmer te zijn aangesproken op het feit dat hij bonnen had dienen over te leggen. Ca. tweederde van de zakelijke horecakosten betaalde de wethouder met zijn vaste onkostenvergoeding; de rest betaalde hij met de gemeentelijke creditkaart.

Personalia
Het gemeenteraadslid dhr. C.P. Mulder is benoemd tot bestuurslid van de gemeenschap-pelijke regeling Intergemeentelijke Brandweer Oost en Brandweer Zuid. Dhr. C. Mensert wordt tot 1 april volgend jaar directeur van de gemeentelijke diensten in liquidatie. Mw. M.D. Teenstra-Verhaar wordt lid van de commissie voor Welstand en Monumenten.

Geld uit Groeifonds naar drie projecten
De Gemeenteraad heeft uit het Groeifonds fl. 1,3 miljoen beschikbaar gesteld voor de aanleg van een rotonde op de kruising Ankie Verbeek-Ohrlaan/Jasonweg. Het huidige kruispunt is onveilig voor fietsers en voetgangers (blackspot) en onoverzichtelijk voor automobilisten. Zo vonden er in de periode 1996-1998 17 ongevallen plaats, waarvan 6 met letsel.
Voor de aanleg van het fietspad Horvathweg tussen de Spaanseweg en het Aelbrechtsplein heeft de raad 9,5 ton uitgetrokken. De Horvathweg is in het Regionale Verkeers- en Vervoersplan van de Stadsregio Rotterdam aangewezen als belangrijke route in het regionale fietsroutenetwerk. Er is momenteel echter sprake van een dusdanig slechte verbinding, dat gesproken kan worden van een missing link in dit fietsroutenet. Fl. 1,42 miljoen gaat naar het Bomenstructuurplan, zodat de uitvoering kan beginnen.
Het Bomenstructuurplan gaat over behoud en ontwikkeling van een duurzame, vitale en herkenbare boombeplanting in de stad. Concreet houdt het bomenstructuurplan in dat zieke en onveilige bomen worden vervangen, dat de plekken waar bomen groeien worden verbeterd en dat intensievere zorg wordt gegeven aan grote, monumentale bomen. Het assortiment bomen in Rotterdam zal meer variëteit krijgen waarbij rekening wordt gehouden met soorten die goed kunnen gedijen in de stad.

Sluiswachterwoning Bergse Rechter Rottekade rijksmonument De Gemeenteraad zal de staatssecretaris van OCW adviseren de sluiswachterwoning aan de Bergse Rechter Rottekade 153 aan te wijzen als rijksmonument. De woning uit 1866 vormt één geheel met het Berg- en Broekse Verlaat, een sluis met ophaalbrug die de verbinding is tussen de Rotte en de Bergse Voorplas.

208 woningen op Müllerpier
De CV Müllerpier gaat - als eerste fase van een groter project- 208 woningen bouwen op de Müllerpier. Het gaat om 171 appartementen, in prijzen variërend van zo'n 3,5 ton tot 6,7 ton en om 37 eengezinswoningen, die op een parkeergarage worden gebouwd. In het totale plan van een kleine 600 woningen (voornamelijk appartementen) komen ca. 60 goedkope koopwoningen, ca. 60 bereikbare huurwoningen, ca. 30 middeldure huurwoningen en 448 vrije sector/middeldure koopwoningen. De Gemeenteraad is akkoord gegaan met de overeenkomst voor de ontwikkeling van de eerste fase van het project, met erfpacht voor 99 jaar.

7,7 ton voor Waterwegcentrum
De deelgemeente Hoek van Holland krijgt een extra uitkering van 7,7 ton in verband met de beheerkosten van het project Waterwegcentrum. Het Masterplan Waterwegcentrum is bedoeld om de aantrekkelijkheid van Hoek van Holland te vergroten, voorzieningen aan te bieden die ook die ook bij slecht weer bezocht kunnen worden en de kwaliteit van de buitenruimte te verhogen. Hierdoor kan de badplaats - die nu jaarlijks zo'n drie miljoen bezoekers trekt - het seizoen verlengen. De Koningin Emmaboulevard en het Stenaplein zijn al opgeknapt en het Waterwegpark komt eraan. Resultaat hiervan zijn intensiever gebruik en meer bezoekers, waardoor de kosten van schoonhouden en onderhoud omhoog zijn gegaan.

9.900 nieuwe woningen tot 2005
Rotterdam krijgt er in de periode 2000-2005 9.900 nieuwe woningen bij. Van dit aantal zijn de te slopen woningen al afgetrokken. De nieuwe huizen komen onder meer in Nesselande, Delfshaven, Prins Alexander, Feijenoord en het centrum. Het woonbeleid is gericht op kwaliteitsverbetering zoals meer koopwoningen, grote woningen (vijf of meer kamers) en woningen met een tuin. Deze plannen staan in de rapportage Nieuwbouwprogramma 2000-2005 die de Gemeenteraad heeft vastgesteld. De onlangs vastgestelde nota 'Woonstadbeleid Rotterdam' speelt een grote rol bij de bouwplannen. In deze nota staat dat er binnen de ruit van snelwegen alleen maar duurdere koopwoningen gebouwd worden, uitgezonderd grote en seniorenwoningen. Het aantal 'marktwoningen' (duurdere huur en koop) binnen de nieuwbouw in Rotterdam stijgt de komende vijf jaar dan ook van 51% naar 77%; slechts 4% daarvan is een huurwoning en 28% is een eengezinswoning. Verder komen er jaarlijks 700 ouderenwoningen bij en 50 grote woningen.

Uitbreiding voorscholen
De Gemeenteraad heeft besloten om tot en met 2002 jaarlijks nog eens twaalf voorscholen te starten, naast de reeds gestartte voorbereidingen voor zes voorscholen in achterstandswijken. Bovendien worden 26 peuterspeelzalen geschikt gemaakt als voorschoollocatie. Rotterdam krijgt hiervoor van het Rijk fl. 12,3 miljoen. De Gemeente voegt daar nog eens twee maal fl. 1,6 miljoen aan toe. De voorschool is een samenwerkingsverband van een basisschool met één of meer peuterspeelzalen met extra programma's om onderwijsachterstand te verminderen. De programma's lopen van de peuterspeelzaal door in groep 1 en 2 van het basisonderwijs. Gebleken is namelijk dat leerresultaten van kinderen met een taalachterstand die aan een voorschool deelnemen verbeteren, maar dat het effect alleen blijvend is als de programma's op de basisschool worden voortgezet. Uiteindelijk is het de bedoeling te komen tot 60 voorscholen in Rotterdam.

Raad wil bredere opzet huisvestingsplan onderwijs De Gemeenteraad stelde in de vergadering het programma en overzicht vast van de huisvestingsvoorzieningen voor het primair en voortgezet onderwijs 2001. De raad steunde een motie van het CDA om binnen het huisvestingsplan voor het primair onderwijs, in de toekomst een meerjarig perspectief aan te brengen waarbij ook voorzieningen voor de brede-school activiteiten, ICT-beleid (digitale trapveldjes), Remedial Teaching en de Voorschool worden betrokken. Dit plan zal in samenspraak met de besturen van de deelgemeenten en scholen worden opgesteld. De raad verwacht dat het hierdoor makkelijker wordt om de huisvestingsaanvragen van de scholen te beoordelen en daarbij beter rekening te kunnen houden met hun huisvestingsbehoefte.

Raad stemt in met KinderKunstHal
De Gemeenteraad heeft ingestemd met de verhuring van grond in het Museumpark voor een (tijdelijk) gebouw als kunst- en cultuurcentrum voor kinderen - de KinderKunstHal. Dit plan is in het kader van Culturele Hoofdstad door enkele particulieren geïnitieerd. De huurperiode is vastgesteld voor vijf jaar voor een symbolische jaarlijkse huurvergoeding van fl. 1,-. Alle kosten voor de inrichting, onderhoud en oplevering zijn voor rekening van de huurder. De Raad heeft het voorbehoud gemaakt om na een jaar te evalueren of de KinderKunstHal inderdaad regelmatig voor het bestemde doel is gebruikt. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal de huurovereenkomst zo spoedig mogelijk worden beëindigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...