Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UvA: 'Fysisch' model voor kleurmeting

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Color and geometrical structure in images. Applications in microscopy

Datum donderdag 23-11-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus J.M. Geusebroek

Promotor prof. dr. ir. A. Smeulders

Geusebroek onderzocht voor zijn proefschrift de relatie tussen het meten van kleur en de kleurperceptie door de mens, wat resulteerde in een 'fysisch' model voor kleurmeting. Ook ontdekte hij hoe kleur zuiver - dat wil zeggen zonder de invloed van schaduw of lichtbron - kan worden gemeten. Daarnaast heeft hij zich toegelegd op het kwantificeren van geometrische structuren, specifiek toegepast in licht-microscopie. Geusebroek ontwikkelde methodes voor het segmenteren van regelmatige punt- en lijnpatronen, zoals aanwezig in hersen- en hartweefsel. Deze methodes bieden aanknopingspunten voor het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie