Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursusprogramma Sterrenkunde Museum Sterrenwacht Sonnenborgh

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Utrecht, 12 oktober 2000

Cursusprogramma Sterrenkunde voor iedereen!

In november starten bij Museum Sterrenwacht Sonnenborgh de cursussen 'Inleiding in de sterrenkunde' en de 'Jeugdcursus sterrenkunde'. De cursussen worden georganiseerd voor jong en oud die meer willen weten over de onmetelijke wereld die we het heelal noemen. Onderwer-pen zoals sterrenstelsels, (reuzen)planeten, en witte dwergsterren worden op een boeiende manier besproken. Daarnaast gaan de cursisten ook zelf de hemel afspeuren met de telescopen van de sterrenwacht.

Wie op een heldere avond naar de sterrenhemel kijkt, vraagt zich vast wel eens af hoe groot de sterren in werkelijkheid zijn. Of hoeveel de afstand naar de dichtstbijzijnde ster bedraagt en of er ook echt buitenaards leven mogelijk zou kunnen zijn. Deze en andere vragen zullen tijdens de beide cursussen beantwoord worden. Deskundige medewerkers van Museum Sterrenwacht Sonnenborgh geven met behulp van prachtige dia's een overzicht van de boeiende wereld die zich buiten onze dampkring bevindt. Een van de lessen staat in het teken van Museum Sterrenwacht Sonnenborgh, de oudste koepelsterrenwacht van Nederland. De cursisten krijgen een rondleiding door dit unieke complex. Een belangrijk onderdeel daarbij is het zelf waarnemen met de Grote Merzkijker uit 1863.

De cursussen wordt ondersteund met een goed verzorgde cursusbrochures waarin alles nog eens rustig na te lezen is. Daarnaast krijgt iedere cursist een sterrenschijf om zelf op helder avonden de sterren-beelden aan de hemel te herkennen. Alle cursisten die voldoende lessen aanwezig zijn krijgen een deelnamecertificaat.

De cursus 'Inleiding in de sterrenkunde' start op donderdag 23 november en bestaat uit 10 lessen die worden gehouden op donderdagavond van 19.30 - 21.15 uur. In de kerstvakantie zijn er geen lessen. Deze cursus is geschikt voor iedereen boven de 15 jaar. Het cursusgeld bedraagt fl.150,- inclusief cursusbrochure en sterrenschijf.

De 'Jeugdcursus sterrenkunde' start op woensdag 15 november en bestaat uit 6 lessen die worden gehouden op woensdagavond van 19.00 - 20.15 uur. Deze cursus is geschikt voor kinderen van 9 -14 jaar. De cursus wordt gehouden in samenwerking met de Jongerenwerkgroep Sterrenkunde afdeling Utrecht (JWG). Het cursusgeld bedraagt fl.50,- inclusief cursusbrochure, Ministar sterrenschijf en een eigen gebouwde planetenschijf.

Voor meer informatie en/of aanmeldingen kan men terecht bij: Museum Sterrenwacht Sonnenborgh, Zonnenburg 2, 3512 NL Utrecht, telefoon 030-2302818.
Museum Sterrenwacht Sonnenborgh is van af CS te bereiken met stadsbus 2/22, halte Agnietenstraat, of te voet in ca. 15 minuten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie