Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking Landschapsprijs 2000

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

14-11-2000

Uitreiking Landschapsprijs 2000
Bijna vijftig inzendingen

Op vrijdag 24 november reikt de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen de Landschapsprijs en de Landschapspenningen 2000 uit. Voor deze onderscheidingen is een kleine vijftigtal kandidaten en projecten van kandidaten voorgedragen. De bijeenkomst vindt plaats in het provinciehuis (Statenzaal) en begint om 14.30 uur.

De Landschapsprijs Zuid-Holland wordt eens in de twee jaar toegekend aan personen of instellingen die een wezenlijke bijdrage leveren aan het behoud of de ontwikkeling van de kwaliteit van het landschap in Zuid-Holland.

In het jaar 2000 heeft de jury de Landschapsprijs verbonden aan een bepaald thema, namelijk 'Natuur en landschap in de woonomgeving'. Zij heeft daarbij vooral gekeken naar toekomstige projecten. Ieder die bepaalde ideeën had op dit punt kon deze als project indienen bij de jury.
Naast de Landschapsprijs stelt de provincie ook twee Landschapspenningen beschikbaar. De penningen zijn vooral gebonden aan verdiensten van mensen of instellingen in het verleden.

Gedeputeerde Staten hebben op voordracht van de jury beslist wie de Landschapsprijs en -penningen dit jaar toekomen. De prijs bestaat uit een blijvend aandenken (dit jaar een kunstwerk) en 5000 Euro. Aan de penningen is een bedrag van 1250 Euro gebonden. Op de bijeenkomst van 24 november worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Het is nog vertrouwelijk wie de onderscheidingen in 2000 zullen krijgen. Deze vertrouwelijke informatie is vanaf dinsdag 21 november onder embargo tot 24 november 2000 16.00 uur voor de pers al verkrijgbaar zijn bij de Afdeling Communicatie van de provincie. U kunt vanaf dat moment het juryrapport onder embargo per e-mail toegezonden krijgen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie