Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking Kerken in Aktie en Help Ambon in Nood

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KERKEN IN ACTIE

HAIN EN KERKEN IN AKTIE TEKENEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Dit is een persbericht van Kerken in Aktie en Help Ambon in Nood (HAIN)

Utrecht, 24 november 2000

Kerken in Aktie en Help Ambon in Nood tekenen
samenwerkingsovereenkomst voor noodhulp in Molukken en Indonesië

Gisteravond 23 november ondertekenden Help Ambon in Nood (HAIN) en Kerken in Aktie een samenwerkingsovereenkomst. Beide organisaties slaan de handen ineen om steun uit de Nederlandse samenleving en in het bijzonder kerken en andere religieuze gemeenschappen te verwerven. Het samenwerkingsverband draagt de naam .Actie Selamat. . Hulp van en voor moslims en christenen.

De samenwerking is voor onbepaalde tijd zolang noodhulp in de Molukken en in geheel Indonesië nodig is. Zij is gebaseerd op een gedeelde visie over de oorzaken van de conflicten in de Molukken en geheel Indonesië. Hiertoe stelden Help Ambon in Nood (HAIN) en Kerken in Aktie begin oktober een gezamenlijke verklaring op.

Kerken in Aktie en HAIN werken samen in:

* de hulpverlening in de Molukken en geheel Indonesië;
* de voorlichting en geldwerving in Nederland voor projecten in de Molukken en Indonesië;

* de beïnvloeding van de Nederlandse overheid en internationale instellingen.

Kerken in Aktie wordt verantwoordelijk voor het uitvoeren van de hulpverlening in de Molukken en in geheel Indonesië met gelden die gezamenlijk worden ingezameld. Beide partijen stellen een projectencommissie samen die zal bestaan uit zes personen, drie namens HAIN en drie namens Kerken in Aktie. Het secretariaat voor de samenwerking wordt gevormd door een medewerker van Kerken in Aktie die als lid van de projectencommissie wordt aangewezen. Het team van Kerken in Aktie/Noodhulp zal worden versterkt met een persoon uit de Molukse gemeenschap. Kerken in Aktie stelt deze persoon voor een periode van één jaar aan.

Beide partijen delen door middel van de uitvoering van de samenwerking in kennis, expertise en netwerken. HAIN deelt met Kerken in Aktie de betrokkenheid met de Molukse kerken in Nederland en de netwerken die in de Molukken en Indonesië bestaan. Kerken in Aktie deelt met HAIN de betrokkenheid van de Nederlandse kerken bij de Molukken en geheel Indonesië, expertise in de uitvoering van noodhulpprogramma.s en het oecumenische netwerk voor noodhulp ACT International (.Action by Churches Together.).

Als eerste gezamenlijk activiteit stellen Kerken in Aktie en HAIN f 100.000,- beschikbaar voor extra hulppakketten die door vijf lokale Indonesische partnerorganisaties van Kerken in Aktie op het Kerst- (25/12) en Idul Fitr (27/12) feest met een vredesgroet worden uitgereikt aan vluchtelingen en ontheemden. De vijf zijn: Molukken: CD-Bethesda, Aceh: Flower of Aceh, West Timor: UKAW (Universiteit van Kupang), Noord-Sulawesi (GMIM, Kerk van Noord-Sulawesi) en Midden-Sulawesi: GKST (Kerk van Midden-Sulawesi). HAIN heeft in antwoord op de nood op de Molukken afgelopen anderhalf jaar giften aan particulieren gegeven via de protestantse en katholieke kerken en moslimgemeenschappen. Ook subsidieerde HAIN noodhulpprojecten van particuliere organisaties.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie