Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 24-11-2000 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06 - 2277 9361

Gewonde na aanrijding
ALMERE Op de Landdrostdreef heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden. Een 22-jarige automobiliste uit Almere wilde van de parkeerplaats van het stadhuis de Landdrostdreef oprijden, maar zag hierbij een 41-jarige bestuurster van een snorfiets uit Almere over het hoofd. De 41-jarige vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Verkeerscontrole
DRONTEN Donderdag is de gehele dag op De Rede een verkeerscontole gehouden waarbij zowel fietsers als automobilisten gecontroleerd werden. Er zijn in totaal 16 processen-verbaal opgemaakt. Zes keer voor het fietsen zonder verlichting, zeven keer voor het niet dragen van een gordel, twee keer voor het onjuist voeren van een mistlicht en
1 keer voor het inhalen over een verdrijvingsvlak.

Easy Rider
DRONTEN Op de Gangboord is donderdagmiddag in het kader van het Easy Rider project een bromfietscontrole gehouden. Hierbij zijn 10 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Dit leverde in totaal 13 processen-verbaal op. Onder andere voor het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs (3 keer), het zonder certificaat rijden (2 keer), het niet voeren van een gele of oranje plaat (1 keer), ondeugdelijke remmen (1 keer), een versleten band (1 keer), geen bel (1 keer) en een te hoge constructiesnelheid (3 keer).

Op De Helling is tevens een gordelcontrole uitgevoerd. Hierbij zijn ongeveer 50 voertuigen gecontroleerd waarvan 16 personen zonder autogordel reden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met dodelijke afloop
MARKNESSE Op de Kleiweg heeft donderdagmiddag een aanrijding met dodelijke afloop plaatsgevonden. Een 16-jarig meisje uit Marknesse liep aan de rechterkant van de weg en werd door een 81-jarige automobilist uit Emmeloord van achteren aangereden. De man is waarschijnlijk verblind door een tegenligger die groot licht voerde. De 81-jarige is uitgestapt en naar het meisje toegelopen. Hij heeft andere automobilisten staande gehouden om te helpen. Kort daarna is hij onwel geworden en getroffen door een hartstilstand. Ondanks reanimatie door omstanders en de GGD is de man overleden. Het meisje is met ernstig heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord. De politie roept getuigen op contact op te nemen met het politiebureau in Emmeloord, telefoon: 0527-634400.

Surveillance in centrum
ALMERE In het centrum van Almere-Stad is donderdagmiddag en -avond extra gesurveilleerd door de politie. In het totaal zijn er 55 processen-verbaal opgemaakt onder andere voor parkeerovertredingen, het rijden zonder helm en het rijden zonder bromfietscertificaat.

Bedreiging
EMMELOORD Om nog onbekende reden is donderdagmiddag een 28-jarige vrouw uit Emmeloord op de Lange Nering bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen door een 33-jarige man uit Nagele en een 34-jarige vrouw uit Emmeloord. De 34-jarige vrouw is door de stadswachten staande gehouden. De 33-jarige man vond dit niet terecht en sloeg een stadswacht in zijn gezicht. De man en de vrouw zijn beide aangehouden voor bedreiging en overgebracht naar het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie