Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitvoering EG-richtlijn arbeidsovereenkomsten bepaalde tijd

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Justitie

Persbericht Ministerraad
24 november 2000

UITVOERING EG-RICHTLIJN ARBEIDSOVEREENKOMSTEN BEPAALDE TIJD

Het kabinet heeft ingestemd met een wetsvoorstel van minister Korthals van Justitie en minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat strekt tot uitvoering van een EG-richtlijn uit 1999 inzake arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd. Aan deze EG-richtlijn ligt een raamovereenkomst van de Europese sociale partners ten grondslag. Daarin zijn algemene beginselen en minimumeisen voor arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd uitgewerkt. Zo wordt in deze raamovereenkomst gelijke behandeling van werknemers met een tijdelijk contract gewaarborgd en wordt (ter voorkoming van misbruik) het gebruik van opvolgende tijdelijke contracten beperkt.
Een aantal onderdelen van de raamovereenkomst is al in Nederland wettelijk geregeld. Het wetsvoorstel beperkt zich tot het discriminatieverbod van tijdelijke werknemers en de verplichting van de werkgever om tijdelijke arbeidskrachten te informeren over vacatures. De Commissie Gelijke Behandeling en de Stichting van de Arbeid hebben advies uitgebracht over het wetsvoorstel.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 24.11.2000
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie