Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe onderwijsmethodiek voor asielzoekers

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers
Zoek soortgelijke berichten
Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers

COA

Nieuwe onderwijsmethodiek voor asielzoekers

Dit is een persbericht van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)

Rijswijk, 24 november 2000

De nieuwe onderwijsmethodiek Leven in de Moderne Wereld (LIMOW) activeert asielzoekers in de centrale opvang eigen handelingsperspectieven te ontwikkelen en een realistisch toekomstbeeld te creëren.Centraal staat dat de asielzoeker inzicht krijgt in de structuren van de samenleving en competenties ontwikkelt om zich in de samenleving staande te houden.

De methodiek is ontwikkeld door de universiteit van Munster. Het Duitse Rode kruis Westfalen-Lippe (DRK) en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hebben in nauwe samenwerking de methode verder uitgewerkt en aangepast.

LIMOW is een onderdeel van het pakket Dagstructurering. Dagstructurering is een aanbod van activiteiten voor asielzoekers dat gericht is op het vergroten van de toekomstkansen van de asielzoeker op een zelfstandig bestaan zowel in Nederland, land van herkomst of land van doormigratie. In het kader van Dagstructurering heeft de Afdeling Uitvoeringsbeleid van het COA een projectmedewerker LIMOW aangesteld. In 2000 heeft zij 32 COA-medewerkers getraind in de methode. Zij zijn nu in staat de methode te implementeren binnen de COA-clusters.

De implementatiefase van het LIMOW-project wordt afgesloten met de presentatie van het Nederlandse evaluatierapport. Tijdens de presentatie zullen geïnteresseerden waaronder de ministeries van Justitie, OC & W en Binnenlandse Zaken en verschillende onderwijsinstellingen, kennis maken met de methodiek.

U bent van harte welkom de presentatie bij te wonen. Deze vindt plaats op:

Dinsdag 28 november 2000
van 14.00 - 16.00 uur
op Landgoed Te Werve
Van Vredenburghweg 105 te Rijswijk


Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie