Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP verontwaardigd over drijfjacht

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Staatssecretaris Faber vindt drijfjacht een "efficiënte jachtmethode". Ze schiet daarmee volledig voorbij aan de mening van een meerderheid van de bevolking en een zeer groot deel van de 2e Kamer. Maar vooral aan de werkelijkheid van dit barbaarse middeleeuwse "jachtgenot" van enkelen.

In de beantwoording op de vraag of de staatssecretaris bereidt is om te zorgen dat er een totaal verbod komt voor de drijfjacht op wilde zwijnen, gaf de staatssecretaris aan dat de drijfjacht een effectieve jachtmethode is in vergelijking met andere jachtmethodes. Om deze reden wil de staatssecretaris dan ook de mogelijkheid openhouden om te kiezen voor een drijfjacht.

Tweede Kamerlid Remi Poppe vindt dit weerzinwekkend. Poppe: "Op dit moment beoefent nog maar een kleine elite rond het Koninklijk Huis deze barbaarse vorm van jacht. Daarbij worden wilde zwijnen opgejaagd en vaak slechts aangeschoten. Beroepsboswachters moeten daarna met honden de aangeschoten zwijnen opsporen om ze af te maken. Ik heb dit zelf geconstateerd. Daarbij wordt het gebied afgezet met veel politievertoon. Dit kost veel geld, hoezo efficiënt? De wilde zwijnen worden ook nog eens op een afgesloten terrein gehouden en bijgevoerd. Het gaat dus in feite om dieren die worden gehouden om op te jagen."

De SP vindt dat de 2e Kamer de Staatssecretaris ter verantwoording moet roepen.

Inlichtingen:

Remi Poppe: 070 - 318 28 02 / 06 - 53 35 93 94

Siddi Roza: 070 - 318 38 15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie