Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Anti-diefstalpoortjes storen pacemaker

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Anti-diefstalpoortjes storen pacemaker

Op 24 november 2000 hebben de media bericht over eventuele storingen van Pacemakers door anti-diefstalpoortjes. De Inspectie voor de Gezondheidszorg wilt u hierover het volgende mededelen.

Als u drager bent van één van de hieronder vermelde pacemakers van het bedrijf Vitatron, die bij u geïmplanteerd zijn in de periode tussen 1992 en 1998, dan wordt u geadviseerd om contact op te nemen met de informatielijn: 0313 - 431 240 van het bedrijf Vitatron. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw behandelend cardioloog.

Het gaat om de modellen:

+ Diamond, model 800 en 801;

+ Ruby, model 700 en 707;

+ Saphir, model 600;

+ Topaz Beta, model 500;

+ Harmony II, model 704 en 705;

+ Vitesse, model 400

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft van Vitatron vernomen, dat in Nederland op dit moment 525 van deze vermelde pacemakers bij patiënten geïmplanteerd zijn. Statistische analyse van Vitatron heeft aangetoond, dat bij 0,6 % van deze 525 pacemakers een kans bestaat op het falen van deze pacemaker, wanneer een anti-diefstal poortje wordt gepasseerd. Deze analyse betekent, dat bij mogelijk drie Nederlandse patiënten het bewuste fenomeen kan optreden.

Overigens betreft het alleen patiënten, die pacemaker afhankelijk zijn. Het is bekend, dat 10% van de totale populatie pacemaker-dragers pacemaker afhankelijk is, zodat technisch gesproken sprake is van 0,3%.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie