Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Praktijkgids over Duurzaam Bouwen provincie Utrecht

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
24 november 2000

Praktijkgids over Duurzaam Bouwen neemt recreatiesector bij de hand

Speciaal voor de recreatiebranche verscheen deze week een praktische gids over duurzaam bouwen. Het preventieteam van de Provincie Utrecht heeft het initiatief genomen voor het samenstellen van deze gids. Diverse andere partijen waaronder het Nationaal DuBo-centrum, Novem en Recron hebben meegewerkt aan de totstandkoming ervan. De gids is gemaakt omdat tijdens bijeenkomsten over duurzaam bouwen met recreatiebedrijven uit de Provincie Utrecht bleek, dat er binnen deze sector veel behoefte was aan branchespecifieke informatie.

Er zijn weliswaar diverse algemene publicaties verschenen, maar er is voor recreatiebedrijven nog niet of nauwelijks praktische informatie "op maat" beschikbaar. De gids 'duurzaam bouwen in de recreatiesector' bevat daarom veel praktijkvoorbeelden. Zaken die aan de orde komen zijn onder andere inpassing in het landschap, materiaalgebruik , het gebruik van duurzame energie en grijs water en subsidiemogelijkheden. Ook wordt aandacht besteed aan de legionellaproblematiek. Tenslotte bevat de gids vele nuttige adressen en verwijzingen naar interessante websites.

Hoewel de gids primair bedoeld is voor ondernemers in de verblijfsrecreatiesector, kan deze ook in andere sectoren zoals jachthavens, conferentiecentra en hotels als nuttige informatie- en inspiratiebron dienen.

De gids wordt landelijk verspreid via RECRON, maar is ook verkrijgbaar bij het preventieteam van de provincie Utrecht. De prijs bedraagt F 15,-.

Meer informatie bij het preventieteam van de provincie Utrecht, telefoon 030-258 25 80.

Voor nadere informatie: Dick Neuteboom, 030 - 258 2152 of dick.neuteboom@provincie-utrecht.nl


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie