Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Friesland zoekt (landbouw)percelen voor opslag bagger

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Provincie zoekt (landbouw)percelen voor opslag bagger

Het wordt voor de provincie Fryslân steeds moeilijker om geschikte opslagplaatsen te vinden voor de berging van vrijkomend baggerspecie. Daarom plaatst de provincie zaterdag 25 november een advertentie in het Landbouwblad waarin zij (landbouw)percelen te koop vraagt voor de opslag van bagger.

Veel van de waterwegen in Fryslân worden gebruikt door de beroeps- en recreatievaart. Om de vaarwegen ook in de toekomst bevaarbaar te houden moet er regelmatig worden gebaggerd. Omdat er te weinig depotruimte is gaat de provincie nu op zoek naar eigenaren die percelen grond ten behoeve van de opslag van baggerspecie willen verkopen. De percelen zouden minimaal twintig hectaren groot moeten zijn.

De provincie zoekt met name percelen grond in de buurt van de waterwegen in het zuidwesten van de provincie. Dit omdat het zuidwesten deel uit maakt van het integraal plan Fries Merenproject, een ambitieus uitwerkingsplan om het merengebied de komende jaren een flinke kwaliteitsimpuls te geven. Speerpunten daarbij zijn het baggeren, het oplossen van knelpunten op kruisingen van weg- en waterverkeer en het aanleggen en verbeteren van recreatieve voorzieningen. De totale investering is zon 680 miljoen. Volgend jaar gaat de provincie hiermee los, samen met allerlei andere overheden en het bedrijfsleven.

De provincie hoopt begin 2001 met potentiële verkopers van percelen de eerste contacten te kunnen leggen.

Nummer: 218
Datum: 24 november 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie