Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UvA: Geleiding door bodemwater onderzocht

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Transport properties of unsaturated sandy soils. Analogies, measurements and models

Datum vrijdag 24-11-2000
Tijd 10:00 uur

Promovendus A.H. Weerts

Promotor prof. dr. J.M. Verstraten

Kennis over de chemische samenstelling van het bodemwater is van belang om inzicht te krijgen in het transport van stoffen door de bodem en de beschikbaarheid van voedingsstoffen voor planten. Het is op dit moment nog niet mogelijk om de concentratie van deze stoffen in alle omstandigheden te meten. Vooral in droge bodems levert dit problemen op. De mate van elektrische geleiding door het bodemwater is een maat voor de hoeveelheid opgeloste stoffen in het water. Met tijd domein reflectometrie (TDR) kan in een grondmonster de totale elektrische geleiding bepaald worden van de bodemdeeltjes en het bodemwater. Weerts probeert uit de totale elektrische geleiding in een bodemmonster af te leiden hoe groot de geleiding door het bodemwater is.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie