Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposium voor brandweervrouwen en hun commandanten

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NETWERK BRANDWEERVROUWEN

WERKEN BIJ DE BRANDWEER; EEN UITDAGEND VAK VOOR VROUWEN!

::wie?
Het Netwerk Brandweervrouwen organiseert een tweedaags symposium voor brandweervrouwen en hun commandanten.

::wat?
De donderdagavond voorafgaand aan het symposium starten we in klein comité met een internationale uitwisseling over vrouwen bij de brandweer. De vrijdag staat in het teken van workshops en praktijksessies voor brandweervrouwen. De brandweervrouwen hebben de keuze uit 12 verschillende workshops die variëren van thema's als '(Levens)loopbaanbegeleiding' en 'Ouder worden bij de brandweer' tot 'Brandweerduiken' en 'Oefenen in een flash-over trailer'. De dag wordt afgesloten met een diner en feest. Om weer helemaal fris te worden starten we de volgende ochtend sportief met Tae- Bo. De brandweercommandanten en andere relevante beleidsmakers schuiven aan bij het ontbijt, waarna het programma van de zaterdag van start kan gaan. Het programma staat in het teken van beleid gericht op werving en selectie en integratie van brandweervrouwen. De heer Ing. G.A.J.M.van Strien, directeur Directie Brandweer en Rampenbestrijding, zet het beleid en de plannen gericht op vergroting van het aandeel brandweervrouwen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties uiteen. Vervolgens worden de resultaten gepresenteerd van het landelijk onderzoek 'Vrouwen bij de Brandweer'. Hierna volgt een forumdiscussie met belangrijke spelers uit het brandweerveld (CCRB, NVBK, BZK, Nibra, Netwerk Brandweervrouwen, brandweerkorpsen Zutphen, Egmond en Vught).
De brandweerkorpsen met het hoogste aandeel brandweervrouwen ontvangen die dag (11.25 uur) de Monsanto Prijs 2000 van het Netwerk Brandweervrouwen.
Het symposium wordt afgesloten met de lancering van de landelijke wervingscampagne: Vrouwen bij de Brandweer die in 2001 van start gaat.

::waar?
Nibra, Kemperbergerweg 783 te Arnhem telefoon 026 - 3552400

::wanneer?
Donderdag 23 november 2000 vanaf 18.00 uur internationale uitwisseling, Vrijdag 24 november 2000 vanaf 9.00 uur en Zaterdag 25 november 2000 van 8.00 - 14.30 uur (14.00 uur Persconferentie)

::waarom?
In Nederland werken 680 vrouwen bij de brandweer: 540 als vrijwilliger en 140 als beroepskracht. Deze 680 brandweervrouwen vormen een minderheid binnen de gemeentelijke brandweerkorpsen. Het aandeel van vrouwen bij de brandweer is namelijk slechts 2.6%. In 1997 is het initiatief genomen tot oprichting van het Netwerk voor Brandweervrouwen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is sponsor van het Netwerk. Werken bij de brandweer is interessant en boeiend, óók voor vrouwen. Er zijn nog veel te weinig vrouwen die dit weten en daar willen we graag wat aan doen!


Geacht redactielid,
Wij richten ons tot u omdat u ons kunt helpen om het beroep brandweervrouw onder de aandacht te krijgen bij een breder publiek. Wilt bij het symposium aanwezig zijn of wilt u aanvullende informatie over het Netwerk Brandweervrouwen, neemt u dan contact op met Cora de Olde of Saskia Schalkwijk van het bureau De Jong & Van Doorne-Huiskes en Partners, waar het secretariaat van het Netwerk is ondergebracht. Telefoon 030 - 233 33 61, fax 030 - 233 33 62, e-mail: (jongvdh@wxs.nl).

13 nov 00 16:24

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie