Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.25 uur

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.25 uur
Mannen mishandeling aangehouden.

WOUDENBERG - Eind vorige maand werden twee mannen in de leeftijd van 20 en 22 jaar uit Woudenberg aangehouden als verdachten van een mishandeling gepleegd begin september in Woudenberg.

Een 19-jarige Amersfoorter bezocht begin oktober een horecagelegenheid in Woudenberg. Hier kreeg de 19-jarige een woordenwisseling met vier mannen. De man had geen zin in ruzie en verliet de gelegenheid, stapte op zijn fiets en reed weg. Op de Arnhemseweg aangekomen sprong er plotseling een groep van vier mannen op het fietspad waarop de man moest stoppen. De man herkende de mannen direct als de personen uit de horecagelegenheid. De man werd geschopt en geslagen en samen met zijn fiets in een nabijgelegen sloot geduwd. De mannen maakten hierbij racistische opmerkingen. Na enige tijd wist de man uit de sloot te kruipen en een passerende auto stopte en bood de man hulp aan. De mannen renden vervolgens weg. De man raakte gewond aan zijn gezicht en zijn fiets werd vernield.

De politie stelde een onderzoek in en kon op eind oktober de 20 en 22-jarige mannen aanhouden. Na verder onderzoek kon begin november een 18-jarige en een 21-jarige man worden aangehouden. De mannen, allen afkomstig uit Woudenberg, bekende de 19-jarige te hebben mishandeld en racistische opmerkingen naar hem te hebben gemaakt.

Uit onderzoek kwam naar voren dat de 20-jarige een vuurwapen in zijn bezit zou hebben. Bij onderzoek in zijn woning werden twee vuurwapens aangetroffen en inbeslaggenomen.

De mannen hebben enkele dagen vastgezeten en zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Met alcohol op achter het stuur

AMERSFOORT Vanaf de Kreupelstraat kreeg de politie vrijdagmorgen rond kwart over twee een melding dat er een vrouw luidruchtig rondliep die vermoedelijk teveel gedronken had.

Toen de politie ter plaats kwam, zagen ze dat de bewuste vrouw in de parkeergarage net haar auto achteruit reed. Toen zij haar aanspraken bleek al snel dat de vrouw teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek de 31-jarige vrouw uit Amersfoort niet in staat om goed te kunnen blazen. Uiteindelijk blies zij 2,1 promille.

Zij heeft hierop haar rijbewijs moeten inleveren en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Op de Amsterdamseweg haalde de politie vrijdagmorgen rond half drie een 38-jarige man uit Amersfoort van de weg die daar slingerend reed. Op het bureau blies hij 0,9 promille.

Met een boete van 400,= en een rijverbod van 2 uur kon de man huiswaarts keren.

Aanrijding met letsel

AMERSFOORT Op de kruising Dodeweg/Arnhemseweg zagen politiemensen donderdagmiddag rond kwrat over drie een aanrijding gebeuren tussen twee autos. Een 54-jarige vrouw uit Leusden reed met haar auto over de Dodeweg, komend vanuit de richting Doornseweg.

Op de kruising met de Arnhemseweg verleende zij geen voorrang aan een 43-jarige vrouw uit Leusden die met haar auto van rechts kwam. Door de aanrijding maakte de auto van de 43-jraige vrouw een draai van 180 graden, gleed enkele meters over het wegdek en kwam tot stilstand.

Beide autos liepen hierbij zoveel schade op dat ze moesten worden weggesleept. De 54-jarige vrouw werd met nek- en rugklachten per ambulance overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis.

Ook de 43-jarige vrouw had nekklachten, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Diverse verkeerscontroles

EEMLAND ZUID Op diverse plaatsen in het district heeft de politie donderdag verkeerscontroles gehouden. Op het Masker in Amersfoort werd tussen 14 en 16 uur gecontroleerd op snelheid met behulp van de lasergun. De maximaal toegestane snelheid is hier 50 km per uur. 30 Automobilisten reden echter harder en werden ter plekke aan de kant gezet voor een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Op de Zevenhuizerstraat is Hoogland werd donderdagmiddag een autogordelcontrole gehouden. Van de 240 gecontroleerden automobilisten droegen er 22 geen autogordels.

Op t Plein in Leusden hield de politie donderdagmiddag een verkeerscontrole. Hierbij werden in totaal 13 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het parkeren buiten de vakken of op de stoep en het fietsen door het voetgangersgebied.

Alle overtreders kregen een bekeuring.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie