Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen Tweede Kamer over BOPZ en geweld in Zutphens gezin

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

23 november 2000

Vragen van het lid Van der Hoek (PvdA) aan de ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties

1.

Hebt u kennis genomen van het bericht 'Zutphense in bijzijn van kinderen neergestoken'?1

2.

Zijn er maatregelen in het kader van de Wet BOPZ of anderszins overwogen of ondernomen door politie, justitie en hulpverlening? Zo ja, welke? Zo nee, waarom niet? Welke acties zijn ondernomen in het kader van de bescherming van de vrouw?

3.

Op grond van welke overwegingen heeft de politie besloten de man weer op vrije voeten te stellen, terwijl men het kennelijk eerst noodzakelijk bleek te vinden de man voor behandeling te doen opnemen? Is bij deze besluitvorming een psychiater betrokken geweest? Hoe luidde zijn of haar oordeel over de toestand van de dader?

4.

Is hier sprake van een geval van huiselijk geweld?

5.

Hoe oordeelt u over het handelen van betrokken instanties en instellingen?

6.

Bent u van mening dat het ontbreken van voldoende plaatsen in de crisisopvang ertoe geleid heeft dat een jonge moeder ernstig is verwond? Zo ja, welke maatregelen gaan op korte termijn genomen worden om dit in de nabije toekomst te voorkomen?

Zo nee, waarom niet?

(1) Gelders Dagblad, 20 november '00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie