Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe BMW M3 cabrio maakt opwachting

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

De nieuwe BMW M3 cabrio: open genieten van topprestaties

(24 november 2000)

Nog maar net zijn de eerste nieuwe BMW M3 coupémodellen de weg opgegaan of een nieuwe variant maakt alweer zijn opwachting: de M3 cabrio. Naar verwachting komt deze uiterst sportieve open vierzitter in het vooijaar van 2001 op de markt. Alhoewel de cabrio van het front tot aan de A-stijl gelijk is aan het coupémodel, heeft het nieuwe model toch een geheel eigen identiteit. De geprononceerde taillelijn en het zuivere cabriolet-karakter geven het nieuwe model een breder en krachtiger verschijningsbeeld. De M3 cabrio werkt in zijn geheel atletischer, vlakker en breder.

Vanzelfsprekend heeft de cabrio alle voor de M modellen zo kenmerkende eigenschappen waarover de pers en de eerste kopers van de M3 coupé zo enthousiast zijn: de hoogtoerige 343 pk /252 kW sterke (atmosferische) motor, een perfect afgestemd M onderstel met onder meer het nieuwe, variabele M sperdifferentieel, M compoundremmen en unieke M designelementen.

Tot de standaarduitvoering behoren onder meer elektrisch verstelbare sportstoelen met geïntegreerd gordelsysteem en een variabele opbergruimte voor de cabrioletkap (die bij gesloten kap nauwelijks ruimte inneemt). Vanzelfsprekend is het hoge veiligheidsniveau, door de ongekende torsiestijfheid van de carrosserie in combinatie met een automatisch rolbeugelsysteem.

De ambiance in het interieur is, ook vergeleken met die van het voorgaande model, dat in kleine oplagen een groot succes was, andermaal opgewaardeerd.
De op 250 km/h afgeregelde M3 cabrio is ook bijzonder krachtig: de sprint naar de 100 km/h duurt luttele 5,5 seconden, de tussensprint van 80 naar 120 kmlh in de vierde versnelling - ter vergelijking van de souplesse - vergt slechts 5,9 seconden. Voor een aangename verrassing zorgen de verbmikscijfers: de M3 cabrio is gemiddeld met 12,1 liter/lOO kmtevreden.

De nieuwe M3 cabrio zal in het voorjaar 2001 leverbaar zijn en de prijs wordt te zijner tijd bekend gemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie