Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwijndrecht helpt partnerstad Poprad met woonruimteprobleem

Datum nieuwsfeit: 24-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT HELPT PARTNERSTAD MET WOONRUIMTEPROBLEEM Ondertekening overeenkomst met Poprad

Afgelopen donderdag 16 november is door de burgemeesters S.Kubik van Poprad en D.Corporaal van Zwijndrecht een protocol ondertekend. Met dit protocol wordt de kennisoverdracht geregeld tussen beide gemeenten met betrekking tot de ontwikkeling van een visie op het gebied van volkshuisvesting in Poprad(Slowakije).

Mei dit jaar is een jumelageovereenkomst getekend met de Slowaakse gemeente Poprad. In deze overeenkomst wordt afgesproken dat onze gemeente Poprad zal adviseren en helpen bij nieuwe ontwikkelingen. Tijdens onlangs gehouden besprekingen met de burgemeester van Poprad, de heer S. Kubik, is gebleken dat de woningnood voor de lage- en middeninkomens zeer groot is. In Poprad is onvoldoende inzicht en kennis aanwezig om dit probleem op te lossen. Ook de financiële middelen van deze gemeente zijn ontoereikend. Een mogelijke oplossing voor het woningtekort is het inschakelen van en financiering door Nederlandse bedrijven. De benadering via deze bedrijven vraagt uiteraard om een heldere visie. Op initiatief van de Stichting Internationale Contacten Zwijndrecht zijn de mogelijkheden bekeken. Vanuit onze gemeente (sector Wonen en Bouwen) wordt kennis overgedragen aan medewerkers van de afdeling woonruimtezaken in de gemeente Poprad. Deze samenwerking wordt vastgelegd in genoemd protocol.

Om de kosten voor dit traject te kunnen dragen is bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een subsidie aangevraagd en gekregen ter grootte van F 65.000,-- De kosten voor onze gemeente ( + F 60.000,--) worden door de subsidieaanvraag beperkt tot de inzet van ambtenaren.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat Poprad een volledig ontwikkeld beleidsplan op het gebied van volkshuisvesting krijgt. Een belangrijk democratisch aspect in dit plan is de regeling van de inspraak van de plaatselijke bevolking en andere maatschappelijke organisaties. Daarnaast wordt beoogd Poprad een stap verder te brengen in de voorbereiding op het toekomstig EU -lidmaatschap.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie