Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie Jan Kruysen in Museum Kruysenhuis Oirschot

Datum nieuwsfeit: 25-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Van zaterdag 25 november 2000 tot en met zondag 21 januari 2001 exposeert Museum Kruysenhuis aan De Moriaan 9a in Oirschot werk van Jan Kruysen (1874-1938), zijn zoon Antoon (1898-1977) en zijn dochter Maria Kruysen (1899-1988). Een belangrijk deel van de tentoonstelling bestaat uit interessante collecties in bruikleen van families die de drie Kruysens zeer nabij waren.

Jan Kruysen was een markante persoonlijkheid, of 'unnun aorige mens', zoals zijn dorpsgenoten het zagen. Kruysen maakte een ontwikkeling door van impressionistisch werk met een rustig, ingetogen karakter naar een meer expressionistische stijl, waarin felle kleuren en gewaagde verbeeldingen ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie