Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afrikaans weekend en Djembé-festival in De Nor Heerlen

Datum nieuwsfeit: 25-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

Logba - Logba, samen krijgen wij het voor elkaar

25 en 26 nov 2000Café De Nor
Pancratiusstraat 30
6411 KC Heerlen

Afrikaans weekend en Djembé-festival in De Nor

De Nor organiseert, in samenwerking met het Anti Discriminatie Bureau Heerlen/Brunssum en de Jeugdraad Heerlen, een Afrikaans weekend op 25 en 26 november in Cultureel Café De Nor aan de Pancratiusstraat 30 in Heerlen.

Djembé Workshops

Het programma bestaat voor een belangrijk deel uit Djembé (Afrikaanse trom) Workshops. De Workshops worden verzorgd door Victor Sams van de GAN school of drumming arts. Doelstelling van de Workshops en het weekeinde is verbroedering door muziek. Nieuwelingen maken kennis met de instrumenten en leren basisvaardigheden aan, en gevorderden krijgen de fijne kneepjes bijgebracht. De organisatie wil vooral de jeugd bereiken, omdat de jeugd de toekomstige (multiculturele) maatschappij is! Via scholen, buurtcentra en het jongerenwerk worden jongeren benaderd om mee te doen. De organisatie wil - vooral de jeugd die normaal gesproken niet actief muziek maakt - kennis laten maken met percussie. De Workshops vinden op zaterdag 25 en zondag 26 november plaats van 13 t/m 17 uur.

Afrikaans weekend

Op 25 en 26 november is café De NOR op sfeervolle Afrikaanse wijze ingericht, met o.a. materiaal van het Afrika Centrum in Cadier en Keer. Uit de leskisten van stichting Open Deur wordt door middel van typische gebruiksvoorwerpen het (traditionele) dagelijks leven van m.n. kinderen in Afrika getoond. Tijdens deze dagen kunt u diverse exotische hapjes proeven en naar doorlopende dia - voorstellingen kijken. Een Afrikaanse kapster verzorgt exotische kapsels met o.a. vlechtwerk en de Jeugdraad richt een informatiestand in. Verschillende Djembégroepen verzorgen gastoptredens en DJ's zorgen voor de rest.

Op zaterdag 25 november treedt vanaf 21 uur het Afrika -koor "Makamba" aan voor een bijzonder gastoptreden van een uur. Makamba (=vrienden) is een dertig - hoofdig Afrikaans koor o.l.v. de vermaarde vocalist Bobby Gouveia uit Angola. Vanaf 22.00 uur (tot 23.00 uur) bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een Open Podium. Daarna neemt een DJ de zaak over.

Op zondag 26 november ('s middags): verhalenvertelster Gisela Oostwoud vertelt de geschiedenis van de slavernij door gebruikmaking van typische Surinaams - Afrikaanse hoofddoeken. De deelnemers aan de Djembé-Workshops zullen een swingende presentatie geven vanaf 19.30 uur. Daarna verzorgt een dans- en muziekgroep uit de 'GAN-school' (zie boven) een swingend optreden.

De entree voor het gros van de activiteiten is gratis. Voor deelname aan één van de Djembé-Workshops, voor het buffet en de kapster worden schappelijke vergoedingen gevraagd.

Voor meer informatie:
Anti Discriminatie Bureau Heerlen/Brunssum, tel: 045-5718501.

Voor meer informatie en inschrijven:
De NOR, tel: 045-4009100 of faxen naar 045-4009101, dan wel schrijven naar Pancratiusstraat 30, 6411 KC Heerlen.

Last update: 20-11-00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie