Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 25-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-11-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.30 uur
Dode man

UTRECHT De politie kreeg gistermiddag rond drie uur de melding dat voorbijgangers een lichaam in het water op het Smakkelaarsveld hadden zien drijven.
Nadat de politie het terrein had afgezet, konden duikers van de brandweer het lichaam uit het water halen. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer, een 23-jarige inwoner van Utrecht, al geruime tijd in het water had gelegen. De man is op 29 oktober voor het laatst gezien door zijn huisgenoten. Er zal sectie worden verricht om de doodsoorzaak vast te stellen.

Controle

UTRECHT De politie heeft op vrijdag 24 november samen met de douane een controle gehouden bij de aanvoer van goederen voor de Zwarte Beurs op de Utrechtseweg.
Agenten schreven in totaal 11 processen-verbaal uit voor o.a. gladde banden, te zwaar beladen, ongeldig rijbewijs en misbruik handelaarskenteken.
De douane heeft vijf bekeuringen uitgeschreven (wet accijnzen, wet ondernemersschap en verbruiksbelasting). Daarnaast zijn een doos namaak Nike-sokken, 63 illegale CDs en een aantal scherpe patronen in beslag genomen.
Het Regionale Scooterteam dat ook bij de controle betrokken was, heeft 19 bromfietsen gecontroleerd waarbij 24 processen-verbaal werden uitgeschreven. Van vijf brommers/scooters werd de uitlaat ter plaatse gedemonteerd. Twee bromfietsen werden in beslag genomen; één was opgevoerd (70 cc ipv 50 cc) en één had een foutief framenummer.

Twee aanhoudingen bij feestje

UTRECHT - De politie heeft vannacht rond drie uur de gemoederen moeten sussen bij een feestje op de Tractieweg.
Een aantal bezoekers hadden zich voor de deur dusdanig misdragen, dat de portiers hen de toegang tot de feestzaal hadden ontzegd. De groep ging hier echter niet mee accoord en probeerde toch naar binnen te komen. De politie kon de gemoederen sussen, waarna de mensen die zich niet misdragen hadden, toch naar binnen konden. Een 26 jarige inwoner van Utrecht gedroeg zich agressief en begon om zich heen te slaan. De man was eerder op de avond door de portiers naar buiten gezet omdat hij dronken was. Agenten verzochten de man weg te gaan maar omdat hij dit weigerde, is hij aangehouden en op het politiebureau ingesloten ter zake openbare dronkenschap. Ook een andere bezoeker, een 20-jarige man uit Eindhoven, gedroeg zich hinderlijk. De man die naar alcohol rook, voldeed eveneens niet aan het verzoek om weg te gaan. Ook deze feestganger is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Valse naam

UTRECHT Agenten controleerden gisteravond rond twaalf uur een automobilist op de Tiberdreef. De bestuurder, een 32-jarige man uit Urecht, had geen rijbewijs of andere papieren bij zich. Omdat de agenten vermoedden dat de man een valse naam opgaf en gedronken had, werd de Utrechter aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek bleek dat het man reed zonder geldig rijbewijs en met een alcoholpromillage van 0,65. De Utrechter zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Lichtmast
UTRECHT Getuigen zagen vannacht rond twee uur een auto op de Vleutenseweg ter hoogte van het Westplein tegen een lichtmast rijden. De auto raakte hierbij zwaar beschadigd maar de bestuurder wist evengoed de auto weer te starten en door te rijden. Bij controle van het door getuigen genoteerde kenteken, bleek de auto thuis te horen in de J.S. de Rijkstraat. Daar troffen agenten de zwaar beschadigde auto en de 52-jarige eigenaar aan. De man gaf aan dat hij zich van een aanrijding niets kon herinneren. Op het politiebureau bleek de Utrechter een alcoholpromillage van 1,4 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Blauwe avond
UTRECHT In het district Tolsteeg werd op donderdag 23 november een zogenaamde Blauwe avond gehouden. In totaal zijn 438 processen-verbaal uitgeschreven. Bijna de helft hiervan (198) zijn uitgeschreven voor het niet in orde zijn van fietsverlichting.
Bij diverse winkelcentra zijn waarschuwingen uitgedeeld inzake milieu. De politie houdt binnenkort een nacontrole en als de zaken dan nog steeds niet in orde zijn, zullen processen-verbaal uitgeschreven gaan worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie