Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Concert Waterstaatskerk gemeente Hengelo

Datum nieuwsfeit: 26-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hengelo

Zondag 26 november Concert Waterstaatskerk

Arte Sintesi Festival
Dit jaar is het 250 jaar geleden, dat het Bach overleed. De Chopin-Szymanowski Stichting organiseert op 26 november 2000 in de Waterstaatskerk in Hengelo om 14.00 uur het vijfde en laatste programma in het kader van het Arte Sintesi Festival. Kaarten à f 20,- aan de zaal en bij de VVV Hengelo. Dit festival vindt plaats volgens de oude en succesvolle formule "Arte Sintesi" (combinatie van muziek, literatuur en beeldende kunst). Meer informatie vindt u op de website van arte-sintesi.

Programma Hengelo
Het laatste concert van het festival is een waardige afsluiting van zijn culturele manifestaties. Het programma wordt verrijkt door deelname van het Vrouwenkamerkoor Conservatorium Hogeschool Enschede o.l.v. Kees Stolkwijk - bekend koordirigent en groot artiest en vakman.
Uitgevoerd wordt een nieuw werk van de Nederlandse componist Bernard van Beurden "Magnifcat" met begeleiding van orgel. Verder wordt uitgevoerd een nieuwe compositie van David Rowland, geïnspireerd door J.S. Bach door Daniël Rowland (viool).

Na de pauze spelen Daniel Rowland en Tamara Verbruggen-Pospiszyl werken van J.S. Bach en K. Szymanowski. Het duo heeft onlangs tijdens het Szymanowski Festival 2000 in Zakopane (Polen) met dit programma veel succes en lof bij publiek en pers behaald.

Op het podim vindt het "ballet van Beelden" plaats. Het zijn beeldhouwwerken uit de internationale collectie van "Galerie en Skulpturenpark Groeneveld".

David Rowland - componist, pianist en groot muziekkenner - houdt de lezing over het programma en zijn nieuwe werk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie