Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 26-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 26-11-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 26 november 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: man vernielt raam
Op het Floresplein in Groningen heeft de politie vannacht een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. Een voorbijganger zag dat de man een raam van een huisartsenpraktijk insloeg en belde de politie. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten om bij onderzoek is gebleken dat de verdachte vermoedelijk van plan is geweest om in te breken. Hij wordt verdacht van meerdere inbraken. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Groningen: onbekende vrouw aangehouden
In een woning van een 24-jarige Groninger aan de Asingastraat heeft de politie vannacht een nog onbekende vrouw aangehouden. De onbekende vrouw kreeg ruzie met de 31-jarige vriendin van de bewoner die doordat ze haar vriend met een andere vrouw aantrof zo boos werd dat er een heftige ruzie ontstond. De onbekende vrouw, die niet de Nederlandse nationaliteit heeft, was niet in het bezit van identiteits- of verblijfspapieren. Op het adres dat de vrouw opgaf als zijnde haar woonadres bleek ze onbekend te zijn. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De vreemdelingen politie doet onderzoek naar haar nationaliteit en identiteit.

Groningen: fietsendief en heler aangehouden
De politie heeft gisteravond in de Hoekstraat in Groningen een 33-jarige fietsendief uit Groningen en een 31-jarige heler uit de gemeente Grootegast aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de beide mannen met elkaar onderhandelden over de verkoop van een fiets en dat de heler de fiets wilde afrekenen. Beide mannen zijn naar het politiebureau gebracht waar de Grootegaster bekende te hebben geweten dat hij een gestolen fiets kocht. De man is na verhoor met een proces-verbaal voor heling heengezonden. De fietsendief is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: dronken automobilist zonder rijbewijs Wegens rijden onder invloed heeft de politie vannacht op de Europwaweg in Groningen een 46-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man bleek bij een verkeerscontrole onder invloed te zijn van alcohol. Bij de ademanalyse werd 1 promille alcohol gemeten. De man bleek tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs terwijl zijn auto iet verzekerd was en ook niet meer APK gekeurd. Na verhoor is de man met een rijverbod van vier uur heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: gewonde man
Surveillerende politiemensen troffen vannacht na een telefonische melding een gewonde man aan op de Sluiskade in Hoogezand. De man bleek twee hoofdwonden te hebben maar wilde niet vertellen hoe hij daar aan kwam. Hij wilde zich niet laten behandelen in een ziekenhuis en ook bij een dokter vond hij behandeling niet nodig. De man is vermoedelijk gevallen nader hij wegens vervelend gedrag een café was uitgestuurd. Hij verkeerde zwaar onder invloed van alcohol.

Oostwold: man dringt woning binnen
In de woning van zijn ex-vriendin aan de Gavelaan in Oostwold (gemeente Leek) heeft de politie vannacht een 44-jarige man uit Groningen aangehouden. De man vernielde een raam van een deur en drong de woning binnen nadat de vrouw hem meerdere keren te verstaan had gegeven dat zij hem niet binnen wilde hebben. Nadat de hij de woning binnen was gedrongen bedreigde de verdachte de vrouw. Zij vluchtte de woning uit en belde bij de buren de politie. De verdachte is ingesloten.

Niezijl: inbraken
Gisteravond werd ingebroken in twee woningen aan de Rijksstraatweg in Niezijl. Om de woning binnen te kunnen komen vernielden de inbrekers in beide gevallen een raam. Uit één woning werd een muntenverzameling gestolen. Uit de andere woning namen ze een horloge mee. De politie onderzoekt de inbraken.

Delfzijl: brand in garage
Door nog onbekende oorzaak ontstond gistermiddag brand in een garage bij een woning aan de Aalgeer in Delfzijl. De brandweer trof brand aan in een hoek van de garage bij een fornuis. Mogelijk is de inhoud van een op het fornuis staande pan in brand geraakt. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Groningen: agressieve automobilist aangehouden
De politie heeft gistermiddag in de Asingastraat in Groningen een 20-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man kreeg ruzie met een 23-jarige fietser uit Groningen over een verkeerssituatie op de kruising van de Asingastraat en de Van Oldenbarneveltlaan. De fietser werd daarbij tot twee keer toe door de automobilist met een mes in het gezicht gestoken. Hij liep daardoor lichte verwondingen op. De automobilist was bij de komst van de politie verdwenen, maar kwam als slingeren met zijn auto langs rijden toen politiemensen het slachtoffer naar huis wilden brengen. Hij kon worden aangehouden en werd naar het politiebureau gebracht. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. In zijn auto werd een half leeggedronken fles drank aangetroffen. Ook werd bij de man een mes gevonden. Hij is ingesloten. De man weigerde mee te werken aan de ademanalyse.

Groningen: agressieve voetganger
Een nog onbekende voetganger sloeg gistermiddag op de S.O.J. Palmelaan in Groningen een deuk in de auto van een 38-jarige vrouw uit Groningen. De vrouw reed over de rotonde in de Palmelaan en bij het verlaten van het verkeersplein kruiste zij een
voetgangersoversteekplaats. Halverwege de VOP sloeg een onbekende voetganger, die op het naast de weg gelegen fietspad liep en nog moest gaan oversteken toen de vrouw de zebra opreed, een deuk in het dak van de auto van de vrouw. Zij stopte om de man aan te spreken. Die stelde zich echter dreigend op en schold de vrouw meerdere keren uit. Daarna liep de man weg. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: slachtoffer verkeersongeval Rijksweg overleden De 25-jarige man uit Groningen, die gistermiddag in kritieke toestand naar een ziekenhuis werd gebracht nadat hij bij Ruischerbrug na een verkeerde inhaalmanoeuvre met zijn auto in het Damsterdiep was gereden, is gisteravond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie