Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 26-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 26-11-2000 Persbericht 26 november 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal auto
Zondagmorgen is op de Fuutlaan in Eindhoven een rode Audi 80 met het kenteken ZH-XX-46 gestolen.

Eindhoven: Zwerver in kofferbak auto
Op de Beukenlaan is zondagmorgen rond 10.00 uur een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De eigenaar van een auto vond de man in de geopende kofferbak. De zwerver had die plaats uitgekozen als slaapplaats. In de auto waren aan het dasboard vernielingen aangericht. De zwerver ontkent die vernielingen gepleegd te hebben. Na verhoor op het politiebureau is hij weer op vrije voeten gesteld.

Eindhoven: Auto-inbraken
Zondagmorgen rond 10.00 uur is op de Archimedesstraat een 40-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor samen met een onbekende kompaan te hebben ingebroken in twee geparkeerde auto aan de Groenewoudseweg in Eindhoven. Onder zijn kleding verborg de man een radiocassetterecorder met slede en een Cd wisselaar en een fototoestel. Bij beide autos waren ruiten ingeslagen om bij de spullen te komen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man met mes aangehouden
Zondagmiddag rond 14.15 uur is in de Dommelstraat een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man ging demonstratief bij een politieauto staan en riep de agenten toe: wat moet je nou. Doordat hij met de armen wijd ging staan zagen de agenten dat de man een groot mes droeg. Hij werd aangehouden en het mes is in beslaggenomen. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Aanranding
Een onbekende man heeft zondagmorgen rond 2.00 uur in een studentenpand aan de John F Kennedylaan een 19-jarige vrouw uit Veldhoven aangerand. De vrouw ging naar het toilet en zag op het laatste moment dat ze gevolgd werd door een man. Die pakte haar beet en betastte haar onzedelijk. De vrouw begon te slaan en schoppen. De dader liet toen een mes vallen. Nadat hij dat mes weer opgepakt had verdween hij.

Helmond: Zes aanhouding voor voetbalwedstrijd
De politie in Helmond heeft zaterdag voor het begin van de wedstrijd Helmond Sport -Go Ahead Eagels zes personen aangehouden. Het betrof vijf mensen uit Helmond ( 17-31-31-28-40 jaar oud)en eentje uit Utrecht (31).Een groep supporters van Go Ahead trok na aankomst in Helmond rond 16.30 uur naar de binnenstad van Helmond. Een groep van ongeveer 100 Helmond supporters had daar lucht van gekregen en ging ook naar de binnenstad. De politie probeerde de groepen van elkaar gescheiden te houden. Door haar inzet wist de politie een confrontatie tussen de groepen te voorkomen. Er zijn daarbij vijf personen aangehouden voornamelijk omdat ze de politieaanwijzingen niet wilden opvolgen. Bij het stadion wist een groep Helmond supporters via het trainingsveld naar de buscombi-parkeerplaats te komen waar de Go Ahead supporters stonden te wachten. Er werd met stokken, blikjes en glazen naar de politie en de Go Ahead supporters gegooid. De politie arresteerde later op de avond een man (31)die met een balk naar de supporters gooide. Tijdens en na de wedstrijd bleef het rustig.

Helmond: Woninginbraken
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan het Haagplein in Helmond. Achter de woning was een raam geforceerd. De hele woning was doorzocht en de daders hadden daarbij een wanorde gemaakt. Het is nog niet bekend wat zij als buit hebben meegenomen. In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan het Willem Beringsplein. De inbrekers forceerden een raam en namen een videorecorder, een videocamera, audioapparatuur, twee gsms en elektrisch gereedschap mee.

Helmond: Bromfiets diefstal
Zondagmorgen rond 3.30 uur zijn in de Molenstraat een 18-jarige en een 22-jarige Helmonder aangehouden. De twee werden door de politie op heterdaad aangehouden na een inbraak in een garage van een woning in die straat. De agenten zagen de twee nog net achter een garagebox wegduiken. Ze hadden een snorfiets bij zich waarvan ze het contactslot al hadden kapotgebroken. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Inbraak auto
Zaterdagavond is in Valkenswaard op de Maastrichterweg ingebroken in een geparkeerde auto. Een portierslot werd geforceerd en de daders namen 2 zilveren ringen een zilveren slavenarmband en een gsm uit de auto mee.

Valkenswaard: Inbraak woning
Zaterdag is ingebroken in een woning aan de Willibrorduslaan in Valkenswaard. Er werd een thermopaneruit kapot geslagen en daarna een raam geopend. De daders namen een tv en enkele sieraden mee.

Valkenswaard: Verlichtingscontrole
Op de Eindhovenseweg in Valkenswaard zijn in de vroege zaterdagavond 6 fietsers bekeurd die geen verlichting voerden.

Waalre: Poging inbraak
Zaterdagmiddag tussen 16.00 en 19.00 uur is geprobeerd in te breken in een woning aan de Hertenlaan in Waalre. De inbrekers kregen nadat ze verschillende ramen en deuren hadden geprobeerd open te breken een bovenlicht open. Vermoedelijk zijn ze gestoord toen de bewoners thuis kwamen en hebben ze de benen genomen. De bewoners missen niets.

Deurne: Verkeersongeval
Zaterdag rond 16.00 uur is een 27-jarige vrouw uit Deurne gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat in Deurne. De vrouw verloor de macht over het stuur van haar auto nadat ze een aanval kreeg in verband met haar suikerziekte. Ze reed achter op de auto van een 34-jarige man uit Deurne die op zijn beurt weer tegen de auto van een 48-jarige man uit Ospeldijk reed. De vrouw is met nog onbekend letsel opgenomen in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.

Heeze: Verkeerscontrole
Tijdens een verkeerscontrole zaterdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur zijn op de Jan Deckersstraat in Heeze 8 automobilisten bekeurd omdat ze geen gordel droegen. Twee fietsers kregen een bon omdat ze geen licht op hun rijwiel hadden.

Geldrop: Woninginbraak
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Werverstraat in Geldrop. Het slot van de achterdeur werd opengebroken en de inbrekers doorzochten de hele woning. Zover nu bekend hebben zij geen buit meegenomen.

Best: Auto-inbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Nieuwstraat in Best. Uit de auto verdween de autoradio.

Vervolg regioberichten

Geldrop: Overval
Zaterdagmiddag rond 17.30 uur heeft een nog onbekende man een overval gepleegd op slijterij aan de Heuvel in Geldrop. De man kwam de winkel binnen, waar op dat moment drie klanten waren. Hij wachtte tot hij alleen was en bedreigde toen de 44-jarige verkoopster met een mes. Hij pakte haar bij haar trui vast en draaide die trui hardhandig om haar hals. De vrouw rukte zich los en rende al schreeuwend om hulp de straat op. Op straat waren veel mensen maar niemand reageerde op het hulpgeroep van de vrouw. De overvaller liep naar het slachtoffer toe en pakte haar weer hardhandig vast waarbij hij haar met een fles drank dreigde te slaan. Hij gooide de vrouw tegen de grond. Twee mannen reageerden hierop en wilden de overvaller pakken. Die ging ervandoor terwijl hij ter hoogte van de Edah de fles drank op straat kapot gooide. Onderweg dreigde de overvaller nog met een mes naar een van zijn achtervolgers. De overvaller wist zonder buit te ontkomen. De overvaller was een bruine man met een opvallend breed hoofd, ongeveer
1.70 meter groot, zwarte korte krulharen, gekleed in een zwart jack en zwarte broek. De politie van Geldrop is op zoek naar getuigen die de overval gezien hebben of naar getuigen die de overvaller gezien hebben. Politie Geldrop tel. 040 2331100 of 0900 8844.

Budel : Vechtpartij
In de Deken van Baarsstraat in Budel is zondagmorgen rond 3.00 uur een 19-jarige man uit Budel Dorplein aangehouden. Hij was betrokken bij een ruzie in een horecazaak in die straat waarbij hij verdacht wordt een andere 19-jarige man uit Budel Dorplein met een glas in het gezicht te hebben geslagen. Dat slachtoffer heeft zich aan snijwonden in het gezicht moeten laten behandelen in het St Jans Gasthuis in Weert. De verdachte is ingesloten.

Reusel: Vernieler op heterdaad gepakt
Een 21-jarige man uit Hoogeloon is zondagmorgen op de Kerkstraat op heterdaad betrapt toen hij een geparkeerde auto in de straat met een scherp voorwerp bekraste. Hij trok een flinke kras in het lakwerk van de auto. Wat hij niet in de gaten had was dat de eigenaar nog in de auto zat. De stapte vliegensvlug uit en pakte de dader. De politie die in de buurt was nam de aangehouden man over en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De schade aan de auto zal op hem verhaald worden

Veldhoven: Inbraak woning
Zondagmorgen rond 2.45 uur is getracht in te breken in een woning aan de Hoevehei in Veldhoven. Het slot van de garagedeur werd kapotgebroken en een ruitje van een deur werd kapotgeslagen. De nacht daarvoor was in de woning ook al ingebroken en daarbij hadden de daders twee computers, tafelzilver, sieraden en de sleutels van de auto van de bewoners meegenomen. Kennelijk waren de daders uit op de auto. De bewoners die vanwege de vorige inbraak de slaap nog niet hadden gevat hoorden de inbraak en waarschuwden de politie. De daders namen daarop de benen.

Nuenen: Woninginbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Vonderrijt in Nuenen. De inbreker brak en raam open en nam binnen een computer en enkele sieraden mee.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie