Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 26-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 26-11-2000 Persbericht 26 november 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal auto
Zondagmorgen is op de Fuutlaan in Eindhoven een rode Audi 80 met het kenteken ZH-XX-46 gestolen.

Eindhoven: Zwerver in kofferbak auto
Op de Beukenlaan is zondagmorgen rond 10.00 uur een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De eigenaar van een auto vond de man in de geopende kofferbak. De zwerver had die plaats uitgekozen als slaapplaats. In de auto waren aan het dasboard vernielingen aangericht. De zwerver ontkent die vernielingen gepleegd te hebben. Na verhoor op het politiebureau is hij weer op vrije voeten gesteld.

Eindhoven: Auto-inbraken
Zondagmorgen rond 10.00 uur is op de Archimedesstraat een 40-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor samen met een onbekende kompaan te hebben ingebroken in twee geparkeerde auto aan de Groenewoudseweg in Eindhoven. Onder zijn kleding verborg de man een radiocassetterecorder met slede en een Cd wisselaar en een fototoestel. Bij beide autos waren ruiten ingeslagen om bij de spullen te komen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man met mes aangehouden
Zondagmiddag rond 14.15 uur is in de Dommelstraat een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man ging demonstratief bij een politieauto staan en riep de agenten toe: wat moet je nou. Doordat hij met de armen wijd ging staan zagen de agenten dat de man een groot mes droeg. Hij werd aangehouden en het mes is in beslaggenomen. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Aanranding
Een onbekende man heeft zondagmorgen rond 2.00 uur in een studentenpand aan de John F Kennedylaan een 19-jarige vrouw uit Veldhoven aangerand. De vrouw ging naar het toilet en zag op het laatste moment dat ze gevolgd werd door een man. Die pakte haar beet en betastte haar onzedelijk. De vrouw begon te slaan en schoppen. De dader liet toen een mes vallen. Nadat hij dat mes weer opgepakt had verdween hij.

Helmond: Zes aanhouding voor voetbalwedstrijd
De politie in Helmond heeft zaterdag voor het begin van de wedstrijd Helmond Sport -Go Ahead Eagels zes personen aangehouden. Het betrof vijf mensen uit Helmond ( 17-31-31-28-40 jaar oud)en eentje uit Utrecht (31).Een groep supporters van Go Ahead trok na aankomst in Helmond rond 16.30 uur naar de binnenstad van Helmond. Een groep van ongeveer 100 Helmond supporters had daar lucht van gekregen en ging ook naar de binnenstad. De politie probeerde de groepen van elkaar gescheiden te houden. Door haar inzet wist de politie een confrontatie tussen de groepen te voorkomen. Er zijn daarbij vijf personen aangehouden voornamelijk omdat ze de politieaanwijzingen niet wilden opvolgen. Bij het stadion wist een groep Helmond supporters via het trainingsveld naar de buscombi-parkeerplaats te komen waar de Go Ahead supporters stonden te wachten. Er werd met stokken, blikjes en glazen naar de politie en de Go Ahead supporters gegooid. De politie arresteerde later op de avond een man (31)die met een balk naar de supporters gooide. Tijdens en na de wedstrijd bleef het rustig.

Helmond: Woninginbraken
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan het Haagplein in Helmond. Achter de woning was een raam geforceerd. De hele woning was doorzocht en de daders hadden daarbij een wanorde gemaakt. Het is nog niet bekend wat zij als buit hebben meegenomen. In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan het Willem Beringsplein. De inbrekers forceerden een raam en namen een videorecorder, een videocamera, audioapparatuur, twee gsms en elektrisch gereedschap mee.

Helmond: Bromfiets diefstal
Zondagmorgen rond 3.30 uur zijn in de Molenstraat een 18-jarige en een 22-jarige Helmonder aangehouden. De twee werden door de politie op heterdaad aangehouden na een inbraak in een garage van een woning in die straat. De agenten zagen de twee nog net achter een garagebox wegduiken. Ze hadden een snorfiets bij zich waarvan ze het contactslot al hadden kapotgebroken. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Inbraak auto
Zaterdagavond is in Valkenswaard op de Maastrichterweg ingebroken in een geparkeerde auto. Een portierslot werd geforceerd en de daders namen 2 zilveren ringen een zilveren slavenarmband en een gsm uit de auto mee.

Valkenswaard: Inbraak woning
Zaterdag is ingebroken in een woning aan de Willibrorduslaan in Valkenswaard. Er werd een thermopaneruit kapot geslagen en daarna een raam geopend. De daders namen een tv en enkele sieraden mee.

Valkenswaard: Verlichtingscontrole
Op de Eindhovenseweg in Valkenswaard zijn in de vroege zaterdagavond 6 fietsers bekeurd die geen verlichting voerden.

Waalre: Poging inbraak
Zaterdagmiddag tussen 16.00 en 19.00 uur is geprobeerd in te breken in een woning aan de Hertenlaan in Waalre. De inbrekers kregen nadat ze verschillende ramen en deuren hadden geprobeerd open te breken een bovenlicht open. Vermoedelijk zijn ze gestoord toen de bewoners thuis kwamen en hebben ze de benen genomen. De bewoners missen niets.

Deurne: Verkeersongeval
Zaterdag rond 16.00 uur is een 27-jarige vrouw uit Deurne gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat in Deurne. De vrouw verloor de macht over het stuur van haar auto nadat ze een aanval kreeg in verband met haar suikerziekte. Ze reed achter op de auto van een 34-jarige man uit Deurne die op zijn beurt weer tegen de auto van een 48-jarige man uit Ospeldijk reed. De vrouw is met nog onbekend letsel opgenomen in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.

Heeze: Verkeerscontrole
Tijdens een verkeerscontrole zaterdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur zijn op de Jan Deckersstraat in Heeze 8 automobilisten bekeurd omdat ze geen gordel droegen. Twee fietsers kregen een bon omdat ze geen licht op hun rijwiel hadden.

Geldrop: Woninginbraak
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Werverstraat in Geldrop. Het slot van de achterdeur werd opengebroken en de inbrekers doorzochten de hele woning. Zover nu bekend hebben zij geen buit meegenomen.

Best: Auto-inbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Nieuwstraat in Best. Uit de auto verdween de autoradio.

Vervolg regioberichten

Geldrop: Overval
Zaterdagmiddag rond 17.30 uur heeft een nog onbekende man een overval gepleegd op slijterij aan de Heuvel in Geldrop. De man kwam de winkel binnen, waar op dat moment drie klanten waren. Hij wachtte tot hij alleen was en bedreigde toen de 44-jarige verkoopster met een mes. Hij pakte haar bij haar trui vast en draaide die trui hardhandig om haar hals. De vrouw rukte zich los en rende al schreeuwend om hulp de straat op. Op straat waren veel mensen maar niemand reageerde op het hulpgeroep van de vrouw. De overvaller liep naar het slachtoffer toe en pakte haar weer hardhandig vast waarbij hij haar met een fles drank dreigde te slaan. Hij gooide de vrouw tegen de grond. Twee mannen reageerden hierop en wilden de overvaller pakken. Die ging ervandoor terwijl hij ter hoogte van de Edah de fles drank op straat kapot gooide. Onderweg dreigde de overvaller nog met een mes naar een van zijn achtervolgers. De overvaller wist zonder buit te ontkomen. De overvaller was een bruine man met een opvallend breed hoofd, ongeveer
1.70 meter groot, zwarte korte krulharen, gekleed in een zwart jack en zwarte broek. De politie van Geldrop is op zoek naar getuigen die de overval gezien hebben of naar getuigen die de overvaller gezien hebben. Politie Geldrop tel. 040 2331100 of 0900 8844.

Budel : Vechtpartij
In de Deken van Baarsstraat in Budel is zondagmorgen rond 3.00 uur een 19-jarige man uit Budel Dorplein aangehouden. Hij was betrokken bij een ruzie in een horecazaak in die straat waarbij hij verdacht wordt een andere 19-jarige man uit Budel Dorplein met een glas in het gezicht te hebben geslagen. Dat slachtoffer heeft zich aan snijwonden in het gezicht moeten laten behandelen in het St Jans Gasthuis in Weert. De verdachte is ingesloten.

Reusel: Vernieler op heterdaad gepakt
Een 21-jarige man uit Hoogeloon is zondagmorgen op de Kerkstraat op heterdaad betrapt toen hij een geparkeerde auto in de straat met een scherp voorwerp bekraste. Hij trok een flinke kras in het lakwerk van de auto. Wat hij niet in de gaten had was dat de eigenaar nog in de auto zat. De stapte vliegensvlug uit en pakte de dader. De politie die in de buurt was nam de aangehouden man over en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De schade aan de auto zal op hem verhaald worden

Veldhoven: Inbraak woning
Zondagmorgen rond 2.45 uur is getracht in te breken in een woning aan de Hoevehei in Veldhoven. Het slot van de garagedeur werd kapotgebroken en een ruitje van een deur werd kapotgeslagen. De nacht daarvoor was in de woning ook al ingebroken en daarbij hadden de daders twee computers, tafelzilver, sieraden en de sleutels van de auto van de bewoners meegenomen. Kennelijk waren de daders uit op de auto. De bewoners die vanwege de vorige inbraak de slaap nog niet hadden gevat hoorden de inbraak en waarschuwden de politie. De daders namen daarop de benen.

Nuenen: Woninginbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Vonderrijt in Nuenen. De inbreker brak en raam open en nam binnen een computer en enkele sieraden mee.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...