Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'A Story of Doubt' in Rotterdamse Sschouwburg

Datum nieuwsfeit: 26-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

'A Story of Doubt / Uma História da Dúvida' Nederlandse première - Companhia Clara Andermatt (Portugal)

26 - 28 nov 2000Rotterdamse Schouwburg, Grote Zaal Schouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

Ritmes, muziek en landschap van Cabo Verde zijn allesbepalend in deze krachtige en uitdagende voorstelling van choreografe Clara Andermatt, componist João Lucas, filmer Ruy Otero en 15 performers, grotendeels afkomstig uit Cabo Verde.

Clara Andermatt - internationaal gewaardeerd vertegenwoordigster van de zo'n tien jaar geleden gestarte Portugese dansexplosie - maakte 'A Story of Doubt/Uma História da Dúvida' tijdens een verblijf in Cabo Verde. Zij en haar medewerkers, inclusief componist João Lucas en filmer Ruy Otero werkten samen met de bewoners. De cast bestaat uit 15 mannen: twee Portugese dansers en dertien Kaapverdianen, waaronder zeven musici.

'A Story of Doubt/Uma História da Dúvida' begint met een korte 'road-movie' van Ruy Otero door het duizelingwekkende landschap van Cabo Verde. De performers treden vervolgens op in een explosieve gevangenissfeer met dans, zang en gebeden. Het tweede gedeelte toont hoe dezelfde mannen zich aanpassen aan en voordoen als mediabeelden in poses die niet misstaan in de Vogue. Het laatste gedeelte brengt musici en dansers bij elkaar in een verrassende en indrukwekkende finale. Dit alles maakt 'A Story of Doubt/Uma História da Dúvida' tot een in vele opzichten meeslepende voorstelling.

vrijdag 26 november, 20.15 uur
zaterdag 27 november, 20.15 uur
zondag 28 november, 14.30 uur

Entree: . 40/32/26,-- (red. . 32/26/26,--)
Kaartverkoop / reserveren: kassa Rotterdamse Schouwburg, 010 4118110
Meer informatie: homepage DUCOS of tel.: (010) 217 17 00 (Rotterdamse Schouwburg)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie