Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zuid Nederlands Jazz Festival in Effenaar Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 26-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
De Effenaar Eindhoven

zondag 26: 19.30 f 25,-
Zuid Nederlands Jazz Festival
Trio Continuo, André Goudbeek Quartet, duo Ernst Reijseger/Mola Sylla & duo Assif Tsahar/Steve Hubback
vvk start 5-11
Een maand later dan gebruikelijk vindt het 12de Zuid Nederlands Jazz Festival plaats. Inmiddels heeft dit festival in ruime mate muziekgeschiedenis geschreven. Legendarische premières vonden plaats en unieke combinaties traden aan. Dus voor wie de nieuwe ontwikkelingen op jazz-gebied wil volgen, is het Zuid Nederlands Jazz Festival een jaarlijks terugkerende must. Een avond vol met avontuurlijke en uitdagende muziek!
Om 20.00 uur opent het Trio Continuo deze 12de editie. Dit trio heeft een bijzondere instrumentatie en is een initiatief van Jan Willem van der Ham. Er wordt geïmproviseerd op basis van eigen stukken en bestaande muziek.
Als tweede op de agenda staat het Assif Tsahar Duo uit New York. Op dit moment is er in New York een revival van de Free Music beweging aan de gang met bekende vertegenwoordigers als David S. Ware en Charles Gayle, beide te zien op eerdere edities van het Zuid Nederlands Jazz Festival. In het kielzog hiervan treedt jong talent aan, waarvan Assif Tsahar het beste voorbeeld is. Vervolgens is het de beurt aan het André Goudbeek Quartet. Een top-orkest uit België! De leider, André Goudbeek, wordt gezien als één van de eerste free-jazzers uit België. In Nederland kreeg hij zijn welverdiende erkenning omdat hij 12 jaar bij het Willem Breuker Kollektief speelde.
Om ± 23.00 uur tenslotte, zullen Ernst Reijseger en Mola Sylla aantreden.
Reijseger behoort tot de wereldtop op cello en heeft geschiedenis geschreven met betrekking tot de emancipatie van zijn instrument in de geïmproviseerde muziek. Hij is zonder twijfel de ideale partner van Sylla vanwege zijn superieure ritmegevoel. Sylla komt uit Dakar in Senegal en begon op zijn zevende met optreden. Hij combineert Afrikaanse elementen met andere muziekstijlen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie