Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestemmingsplannen gemeente Katwijk ter inzage

Datum nieuwsfeit: 27-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Katwijk


Voor meer informatie over de onderstaande persberichten kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, telefoon 071-4062488 of 071-4062487.

Katwijk, 21 november 2000. - Vanaf 27 november 2000 tot 27 december 2000 liggen twee ontwerpbestemmingsplannen ter inzage. Het gaat om het ontwerpbestemmingsplan gebruiksregels naar aanleiding van de opheffing van het bordeelverbod en om het ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein 't Heen 1999.

Ontwerpbestemmingsplan gebruiksregels naar aanleiding van de opheffing van het bordeelverbod
In augustus/ september 2000 konden inspraakreacties worden gegeven op het voorontwerpbestemmingsplan gebruiksregels naar aanleiding van de opheffing van het bordeelverbod. Na deze inspraakprocedure heeft de gemeente haar standpunt niet gewijzigd. De gemeente Katwijk kiest voor een beleid waarbij het verboden is dat een prostitutiebedrijf zich vestigt in Katwijk en er slechts vrijstelling mogelijk is voor één bedrijf in Katwijk. Dit is in 't Heen.

Verkleining gebied bestemmingsplan
Het gebied van dit bestemmingsplan is verkleind: het bedrijventerrein ´t Heen valt nu buiten het bestemmingsplan. In het verkleinde gebied geldt een geheel verbod voor de vestiging van een prostitutiebedrijf. De verbodsregeling voor de vestiging van een prostitutiebedrijf in 't Heen is nu opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor dit gebied.

Ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein 't Heen 1999 Na de inspraakmogelijkheid in het najaar 1999 en het overleg met onder meer de Provinciale Planologische Commissie is het ontwerpbestemmingsplan op enkele punten aangepast. In het aangepaste plan is dus het verbod voor de vestiging van een prostitutiebedrijf opgenomen, met de mogelijkheid voor een klein prostitutiebedrijf aan een gedeelte van de Ambachtsweg. Dit kan pas als er aan een aantal voorwaarden is voldaan en er door de gemeente een vrijstelling is verleend.

Een andere aanpassing is de assortimentslijst voor de volumineuze detailhandel (bedrijven die door hun producten grote bedrijfsruimte nodig hebben). Op advies van het Regionaal Economisch overleg zijn deze assortimentslijsten aangepast. Daarnaast moet een nieuwe regeling voorkomen dat kleine speciaalzaken zich vestigen in een pand voor volumineuze detailhandel.

U kunt de beide ontwerpbestemmingsplannen inzien bij de centrale balie van het gemeentehuis en in de bibliotheken aan de Schelpendam, de Hoorneslaan en de Fresialaan.
Uw mening over deze twee plannen kunt u vanaf 27 November 2000 tot en met 27 december 2000 schriftelijk indienen bij de gemeenteraad, Postbus 589, 2220 AN Katwijk ZH.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie