Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Creatief met het keurmerk PVE/IKB Ei

Datum nieuwsfeit: 27-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Productschappen Vee, Vlees en Eieren

persbericht 37, 27 november 2000

Creatief met het keurmerk PVE/IKB Ei

Ter gelegenheid van Wereldeierdag 2000 zijn zestien pakstations, verspreid over heel Nederland zeer actief geweest. Tijdens de speciale Open Dag op zaterdag 14 oktober jl. bestond voor het publiek de mogelijkheid de productie van het ei te volgen van pluimveehouder naar eierpakstation en het eierdoosje.

De meer dan 8.000 mensen, die de verschillende pakstations hebben bezocht, hebben kunnen zien, dat aan de controles en de toekenning van een PVE/IKB Ei Keurmerk veel aandacht wordt besteed. Over het algemeen was men onder de indruk van hetgeen de bedrijven konden laten zien.

De bezoeker was gevraagd een creatieve uiting met het PVE/IKB Ei Keurmerk te maken. Daarop zijn zo'n zestig buitengewoon aardige inzendingen bij de diverse pakstations binnengekomen. Iedere inzender heeft een prijs ontvangen voor het borduurwerk, het bloemstuk, de kindertekening, de slagzin en ontwerpen voor PVE/IKB Ei uitingen. Vervolgens heeft een jury onder leiding van SPE-directeur Ben Dellaert de inzendingen nader beoordeeld met het oog op twee uit te reiken hoofdprijzen.

De prijswinnaars

De eerste hoofdprijs wordt uitgereikt aan een deelneemster uit Achterveld. Zij vervaardigde een prachtige kop van een kip van papiermaché. Het bijzondere van deze kip zit volgens de jury in de ogen, die vervaardigd zijn uit PVE/IKB Ei Keurmerken.

De uitreiking van de prijs, een mooie moderne fiets, vindt plaats op dinsdag 28 november om 16.00 uur bij het eierpakstation Brouwer & Van Hamersveld in Barneveld.

Een zeer fraai kippenhok met zelfgemaakte kippen en eieren én het PVE/IKB Ei keurmerk op de deur is door de jury gekozen als tweede hoofdprijs. Dit betreft een damesfiets die gewonnen is door een deelneemster uit Weert. De uitreiking vindt plaats op woensdag 6 december om 16.00 uur bij pakstation Lemmers in Weert.

Beide inzendingen getuigen volgens de jury van grote creativiteit ten aanzien van de verwerking van het PVE/IKB Ei keurmerk.

Voor nadere informatie: Erdie Burema, productvoorlichting pluimvee Tel. (0343) 43 19 93

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie