Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiebijeenkomst Engbertsdijkvenen

Datum nieuwsfeit: 27-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Informatiebijeenkomst Engbertsdijkvenen

De provincie Overijssel geeft in samenwerking met de Provinciale Commissie Landelijk Gebied (PCLG) voorlichting over het natuurgebieds- en
beheersgebiedsplan
Engbertsdijkvenen- Veenschap.

Gedeputeerde Staten stelden onlangs het plan vast, waarin nadere uitwerking wordt gegeven aan de begrenzingen van de beheersgebieden en de nieuw te ontwikkelen natuurgebieden
Engbertsdijkvenen-Veenschap. Het plan betreft 350 hectare beheersgebied en 359 hectare te ontwikkelen nieuwe natuurgebieden rondom het bestaande natuurgebied 'de Engbertsdijkvenen'. Dit betreft 306 hectare nieuwe begrenzingen en 53 hectare omzettingen van bestaand naar te nieuw ontwikkelen natuurgebied. De nieuwe begrenzingen betreffen een deel van het landgebied tussen Bruinehaar en de Engbertsdijkvenen (noordelijk deel circa 200 hectare) en inliggende stukken aan de westkant van Engbertsdijkvenen ( circa 65 hectare, deels verworven door SBB en het Veenschap).

Verwerving
Daarnaast betreft het een verbindingszones
Veenschap-Wierdense veld (20 hectare) en het Veenschap-Reggen (5 hectare). Het doel hiervan is met name de ontwikkeling van heischrale vegetaties en onbemest grasland. Hiertoe zullen de gronden verworven moeten worden.

Particulier beheer
Ook bestaat in beperkte mate de mogelijkheid van particulier natuurbeheer. Hier gaat de eigenaar van de grond, tegen vergoeding, zelf de beoogde natuurdoelen realiseren. Het plan voorziet verder in de inzet van maximaal 350 hectare beheersgebied, binnen een zoekgebied van ongeveer 1800 hectare met als doel de ontwikkeling van weidevogelgrasland en bloemrijke graslanden. Deze gebieden liggen rondom het Veenschap, Draarle en in het gebied Bruinehaar. De uitvoering van dit plan geschied op vrijwillige basis.

De informatiebijeenkomsten worden gehouden op: 27 november, 09.30 uur in café restaurant Brink te Sibculo;

27 november, 13.30 uur in restaurant Zandwijk te Vriezenveen.

Bron: team Communicatie, Bonnie van


© 15-11-2000 Provincie Overijssel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie