Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persconferentie Defensie inzake CAO-overleg

Datum nieuwsfeit: 27-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


Verhoging ontslagleeftijd militairen breekpunt overleg

25-11-2000

Het CAO-overleg bij Defensie is opnieuw vastgelopen. Het enig overgebleven breekpunt is de verhoging van de huidige ontslagleeftijd met drie jaar. Concreet betekent dat een verhoging van 50 naar 53 jaar en van 55 naar 58 jaar. De bonden eisten hiervoor een overgangstermijn van 24 jaar. Dat zou betekenen dat de verhoging van de huidige ontslagleeftijd met drie jaar pas in het jaar 2024 zou ingaan. Staatssecretaris van defensie Van Hoof vond een dergelijk lange overgangstermijn maatschappelijk volstrekt onacceptabel. Bovendien zijn er bezwaren van financiële, beheersmatige en organisatorische aard. Wel was Van Hoof bereid de overgangstermijn te verlengen tot 2014. Maar de bonden hielden vast aan 2024. Van Hoof concludeerde dat er op deze basis geen ruimte was voor verder open en reëel overleg. Daarom zal hij alsnog de Advies- en Arbitragecommissie Rijksdienst om advies vragen.

Klik hier voor meer informatie over de CAO.

Maandag 27 november zal staatssecretaris Van Hoof om 13.00 uur een persconferentie geven op het Ministerie van Defensie (ingang Kalvermarkt 38). Belangstellende media kunnen zich bij de directie Voorlichting/persvoorlichting aanmelden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie