Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 27-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.35 uur
Bekeurd voor diverse overtredingen

VEENENDAAL De politie heeft een 30-jarige automobilist uit Rhenen afgelopen nacht maandag 27 november bekeurd voor het rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Surveillerende politiemensen controleerden de man op de Vendelier en gaf toen de politie hem naar zijn vroeg een valse naam op. De politiemensen kenden de man en wisten ook zijn echte naam. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,1 promille.

Broers verzetten zich bij aanhouding

VEENENDAAL Twee broers van 35 en 29 jaar oud uit Veenendaal werden afgelopen nacht, 27 november aangehouden op de Kerkwijk.

De politie controleerde de auto op de Kerkwijk die door de 35-jarige werd bestuurd. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en moest na een blaastest op straat, mee naar het bureau. Daar was de 29-jarige broer niet mee eens en trachtte dit te voorkomen.

Met ter plaatse gekomen assistentie lukte om de twee broers aan te houden en over te brengen naar het bureau. Daar werd van de 35-jarige de ademanalyse afgenomen met als resultaat een uitslag van 1,4 promille.

Man aangehouden voor diverse feiten

RHENEN De politie heeft een 42-jarige man uit Rhenen afgelopen nacht aangehouden op verdenking van huisvredebreuk, bedreiging en belediging. De man had onder invloed van drank zijn kamerbewoner bedreigd en wilde na gedane vordering het appartement gelegen aan de Molenstraat niet verlaten.

De politie werd ingeschakeld waarop de 42-jarige man werd aangehouden. Bij de overbrenging naar het bureau beledigde de man de politiemensen.

De man werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Fietsertje gewond bij aanrijding

VEENENDAAL Een 5-jarig fietsertje uit Veenendaal is zondagmorgen 26 november gewond geraakt bij een aanrijding op de Groenelaan. Hij liep een zware hersenschudding en diverse schaafwonden. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

Het jongetje was plotseling vanachter een geparkeerd voertuig de weg overgestoken en werd geraakt door een 54-jarige automobilist uit Veenendaal.

Politie ontdekt hevige rookontwikkeling
VEENENDAAL Surveillerende politiemensen zagen zondagmorgen 26 november dat het akoestisch alarm van een pand in werking was getreden. Bij nader onderzoek bleek dat er sprake was van een flinke rookontwikkeling aan de achterzijde van het pand gelegen aan de Smidsstraat.

De rook bleek uit een ventilatiekanaal te komen van een bakkerij. De gehele winkel en aangrenzende ruimtes stonden vol rook. De brandweer kwam ter plaatse. Uit voorzorg werden de bewoners van boven de bakkerij gelegen appartementen gewaarschuwd.
Na onderzoek bleek dat een computergestuurde oven oververhit was geraakt waarin koekjes lagen zwart te blakeren. Via een noodknop werd de over uitgeschakeld. De ruimten werden geventileerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie