Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Antwoord kamervragen over ECD-rapport brandstofprijzen

Datum nieuwsfeit: 27-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 193
Datum: 27-11-2000

ECD-RAPPORT INZAKE DE BRANDSTOFPRIJZEN

Het lid van de Tweede Kamer Marijnissen (SP) heeft aan de ministers van Economische Zaken en van Justitie op 31 oktober 2000 de volgende schriftelijke vragen gesteld.


1 Is het waar dat op 24 oktober jl. het proces-verbaal van de ECD tegen de BOVAG en negen andere oliemaatschappijen door het ministerie van Economische Zaken aan een oud-werknemer van Supergas is verzonden?


2 Klopt het dat daarbij de namen van betrokken bedrijven en getuigen niet zijn weggestreept, zoals bij de versie die vertrouwelijk aan de Kamer ter beschikking is gesteld, wel het geval is? Zo ja, hoe verklaart u dat?


3 Klopt het dat geen vertrouwelijkheid van de oud-werknemer werd verlangd?

4 Hoe is het mogelijk dat het proces-verbaal aan een oud-werknemer van een bedrijf uit de sector wordt verstrekt terwijl het aan de Tweede Kamer vertrouwelijk ter beschikking wordt gesteld?


5 Wanneer wordt het rapport openbaar gemaakt?

De minister van Economische Zaken, A. Jorritsma-Lebbink, heeft mede namens de minister van Justitie deze vragen als volgt beantwoord.


1, 2, 3 en 4 Een medewerker van het Ministerie van Economische Zaken heeft aan een oud-werknemer van SUPERGAS een afdruk van de bladzijden van de web-site van DE VOLKSKRANT gezonden, waar een versie van het ECD-rapport is opgenomen.
Omdat de oud-werknemer van SUPERGAS verklaarde niet over een aansluiting op internet te beschikken, is hem - bij wijze van service - de tekst, die voor iedereen toegankelijk is, per post toegezonden.

5 In de beantwoording van de vragen van de leden Vendrik en Halsema (nr.
000101530), die u binnenkort ontvangt, wordt uitgebreid ingegaan op deze vraag. Kortheidshalve verwijs ik naar die antwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie