Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 27-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.10 uur
Vrouw aangehouden

NIEUWEGEIN Op zondag 26 november is op de Herenstraat voor diefstal uit een woning aldaar, een vrouw aangehouden.

Omstreeks 16.20 uur zag een man uit Nieuwegein die aan het joggen was, dat een vrouw aan een voordeur van een woning aan de Herenstraat morrelde, zij had een kindje bij zich. Hij meldde dit aan de politie.

Toen politiemensen poolshoogte gingen nemen, zagen zij bloedsporen bij het slot van de betreffende voordeur. Vervolgens zagen zij dat een vrouw met een kind uit de achtertuin van de woning kwamen lopen. De vrouw, 41 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, bleek een wondje aan haar hand te hebben. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Een andere getuige verklaarde dat zij dezelfde vrouw met kind, omstreeks 15.30 uur, had gezien in het algemene trapportaal van woningen, eveneens aan de Herenstraat. Bij het aanspreken had de vrouw een smoesje dat ze iemand zocht, maar die woonde daar in het geheel niet. Even later werd bij de woning van de getuige door dezelfde vrouw aangebeld, met wederom hetzelfde smoesje. De getuige heeft toen de vrouw en kind buiten de (afgesloten) centrale hal gezet. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding tussen twee auto`s

HOUTEN Op zondag 26 november heeft er een aanrijding tussen twee auto`s plaatsgevonden, waarbij een bestuurder licht gewond raakte.

Omstreeks 17.15 uur reed een 58-jarige vrouw uit Houten met haar auto over de Koppeling, komende uit de richting van de Schalkwijkseweg en gaande in de richting van de Rondweg. Aangekomen bij de kruising met de rondweg verleende zij geen voorrang aan de voor haar van links komende 42-jarige automobilist uit Houten. Een aanrijding was het gevolg.

De 58-jarige vrouw uit Houten klaagde na de aanrijding over pijn in haar nek, maar behoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Beide auto`s liepen schade aan de voorzijde op.

Veel te veel op

NIEUWEGEIN Op zondag 26 november is een man wederom voor het rijden onder invloed aangehouden.

Omstreeks 19.25 uur controleerden politiemensen een automobilist op de Donkeregaarde. Bij het aanspreken van de man constateerden zij dat de man erg naar alcohol rook en zeer onvast ter been was. De man, 55 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 1215 ug/l. (2,90 promille). Hij was in oktober nog aangehouden voor het rijden onder invloed en blies toen 2,50 promille. De man zijn rijbewijs, welke hij op 16 november had teruggekregen, werd ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man met teveel op

NIEUWEGEIN Op zondagavond 26 november is een automobilist die onder invloed over de Rijksweg A2 reed aangehouden.

Omstreeks 19.10 uur reed een politieman van de Regio Haaglanden in zijn vrije tijd over de A2, komende uit de richting van Vianen en gaande in de richting van Amsterdam. Voor hem zag hij een automobilist rijden van wie hij n.a.v. diens rijstijl vermoedde dat hij veel teveel had gedronken. Hij gaf dit door aan de politiemeldkamer.

De automobilist stopte bij een benzinestation aan de A2. Hij werd daar door politiemensen aangesproken. Hij weigerde aan een blaastest mee te werken. De man, 37 jaar oud en afkomstig uit Nijmegen, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Ook op het politiebureau weigerde de man elke medewerking aan de ademanalyse. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is ter ontnuchtering in het politiebureau ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie