Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Oosterhout

Datum nieuwsfeit: 27-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Besluitenlijst

Kosten voor deeltaxi lopen komende jaren aanzienlijk op

De gemeente Oosterhout zal, net als andere gemeenten in de provincie, de komende jaren meer geld kwijt zijn aan het kleinschalig collectief vervoer (deeltaxi) voor mensen met een handicap en senioren. Omdat de provincie echter aanzienlijk gaat bijdragen in die kosten, blijft de stijging voor de gemeenten nog enigszins beperkt. Hoe wordt omgegaan met de stijging van de kosten voor 2001 - naar verwachting in het Oosterhoutse geval 400.000 meer dan begroot - zal bij de voorbereiding van de Voorjaarsnota voor 2001 worden bezien. Het college wil overigens van maand tot maand op de hoogte blijven van de ontwikkeling van de kosten van de deeltaxi, om op die manier op tijd te kunnen ingrijpen.

Dat blijkt uit een voorstel over de kosten van de deeltaxi voor 2001. De kostenstijging wordt vooral veroorzaakt door toename van het aantal ritten met name voor WVGers (van 600.000 in 2000 naar 715.000 in 2001). De verwachting is dat in 2001 vooral de ritten van senioren in aantal zullen toenomen, omdat dan ook gemeenten uit het voormalige streekgewest Westelijk Noord-Brabant de mogelijkheid aan ouderen gaan bieden om aan de deeltaxi deel te nemen.

Het college van b. en w. stemt verder in met verhoging van een aantal tarieven van de deeltaxi. Zo gaat de eigen bijdrage voor WVGers omhoog van 0,80 naar 0,85 per ov-strip. Die verhoging houdt gelijke tred met de tariefstijging in het openbaar vervoer. Deze verhoging geldt voor alle gemeenten in het gebied van de deeltaxi.

Burgemeester en wethouders hebben verder besloten de eigen bijdrage voor senioren te verhogen van 1,50 naar 2 per ov-strip. Daarmee gaat Oosterhout dan in de pas lopen met de andere deelnemende gemeenten, die dat tarief al geruime tijd hanteren.

College houdt vast aan dwangsom voor transportbedrijf Oosteind

Het college van b. en w. houdt vast aan zijn besluit om het bedrijf Van Rijen Transport door middel van een dwangsom te verplichten een eind te maken aan het stallen van vrachtwagens op het perceel Provincialeweg 214 te Oosteind. Een dergelijk gebruik is in strijd met het bestemmingsplan. Omdat het bedrijf nooit is ingegaan op verzoeken van de gemeente om dat strijdige gebruik te staken, hebben b. en w. halverwege dit jaar een dwangsom opgelegd. Daartegen tekende de directie van het bedrijf bezwaar aan. Mede op advies van de Adviescommissie voor de bezwaarschriften heeft het college nu besloten dat bezwaar ongegrond te verklaren.

B. en w. besluiten tot ruiling in plan Vrachelen 3e fase

Burgemeester en wethouders hebben besloten over te gaan tot ruiling van grond met een bewoner van de Hondstraat. De gemeente ontvangt van hem een perceel van 0,3 hectare, gelegen binnen het plan Vrachelen 3e fase. In ruil daarvoor staat de gemeente een perceel van 0,23 hectare af.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie