Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bekaert verwerft meerderheid in Z-Afrikaans Bastion Wire

Datum nieuwsfeit: 27-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bekaert S.A

Persberichten

PERSMEDEDELING -- 27.11.2000

BEKAERT VERWERFT MEERDERHEID IN HET ZUID-AFRIKAANS BEDRIJF BASTION WIRE (Pty) Ltd

N.V. Bekaert S.A. (Bekaert, België) heeft een akkoord bereikt waardoor het 60% van het aandeelhouderschap van Bastion Wire (Pty) Ltd verwerft, met hoofdkantoor in Stellenbosch (Kaapprovincie) in Zuid-Afrika. Het bedrijf, dat voortaan

Bekaert-Bastion Fencing Systems (Pty) Ltd (BBFS)

zal heten, zal binnen de Bekaertgroep deel uitmaken van de Business Unit Handelsproducten (Afsluitingen). Het bedrijf zal zich specialiseren in veiligheids- en industriële afsluitingen. BBFS zal de lokale productie opstarten in 2001. Het bedrijf zal tevens de exclusieve Bekaert-verdeler zijn voor dit productengamma. Bekaert verwacht dat BBFS tegen 2005 een jaarlijkse omzet zal halen van ongeveer 4 miljoen EUR.

BBFS past in de Bekaertstrategie om het accent te verschuiven naar afsluitingssystemen, geïntegreerde oplossingen en een verdere internationale expansie naar veelbelovende regio's met een hoge groei. De interesse van Bekaert voor Zuid-Afrika is gebaseerd op het groot potentieel aan afsluitingen binnen de snel evoluerende lokale veiligheidsmarkt.

Bastion Wire heeft op heden de exclusieve verkoop en distributie voor de Bekaert afsluitingssystemen in Zuid-Afrika. Zij zijn tevens plaatsers van afsluitingen.

Bekaert (www.bekaert.com) is een technologiegedreven onderneming, met hoofdzetel in België.
Zij produceert en commercialiseert een brede waaier van producten op basis van metaaltrans-formatie en allerlei coatingtechnologieën. De huidige activiteiten van het bedrijf zijn hoofdzakelijk opgebouwd rond vier Business Units : Staaldraad, Handelsproducten, Staalkoord en Bekaert Advanced Materials. De totale omzet van de Bekaertgroep in 1999 bedroeg 2.5 miljard EUR. Bekaert, opgericht in 1880, is actief in 70 landen en heeft 16.500 medewerkers.

Einde persmededeling.

Voor alle verdere informatie
:

Pers :
Willy Snaet
Vice-President Corporate Communication and Corporate Secretary N.V. Bekaert S.A.
President Kennedypark 18
B-8500 Kortrijk
Tel. +32/56/23.05.11 - Fax +32/56/23.05.48
E-mail : (Willy.Snaet@bekaert.com) Investor Relations : Jacques Anckaert
Vice-President Investor Relations
N.V. Bekaert S.A.
President Kennedypark 18
B - 8500 Kortrijk
Tel. +32/56/23.05.11 - Fax +32/56/23.05.85
E-mail : (Jacques.Anckaert@bekaert.com)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie