Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 27-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmiddag
16:55 maandag 27 november 2000

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Auto gestolen

RUINERWOLD. Bij een garagebedrijf aan de weg Dijkhuizen in Ruinerwold werd vermoedelijk zondagavond een grijze Daihatsu Charade gestolen. De (oude) auto stond onafgesloten bij het bedrijf geparkeerd. De sleutels lagen in de auto. De eigenaar ontdekte maandagmorgen de diefstal.


*
Inbraken

HOOGEVEEN. In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een woning aan de Deneb in Hoogeveen. Men kwam binnen via een geforceerd bovenraampje. Uit de woning werden o.a. een computer, magnetron en een mobiele telefoon gestolen.

ASSEN. Onbekenden hebben het afgelopen weekeinde ingebroken in een keet en een container op een bouwterrein aan de Van Doornestraat in Assen. Er werd in ieder geval gereedschap gestolen. Wat precies wordt vermist is nog niet bekend.

ZEIJEN. Tussen vrijdagavond en maandagmorgen is er ingebroken in het dorpshuis aan de Ubbenaseweg in Zeijen. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit het dorpshuis werd een klein bedrag aan geld gestolen.


*
Politie zoekt winkeldief

MEPPEL. De politie in Meppel is op zoek naar een nog onbekende man die waarschijnlijk meerdere winkeldiefstallen heeft gepleegd. Het gaat om een 30 tot 35 jr. man met een ietwat donker uiterlijk. De man rijdt op een fiets. Vrijdagmiddag stal vermoedelijk deze man bij een winkel aan de Hoofdstraat twee ministeps. Later in de middag probeerde een man met hetzelfde signalement in een andere winkel in de Hoofdstraat een stereo-installatie mee te nemen. De bedrijfsleider kon dit nog net voorkomen. De man ontkwam. Zaterdagmiddag tegen 15.30 uur werden van een kledingrek voor een winkel aan de Hoofdstraat in Meppel drie jacks met een waarde van bijna f. 900,- gestolen. Ook hier gaat het waarschijnlijk om dezelfde dief. Deze diefstal werd gezien door een getuige. De politie in Meppel wil graag in contact komen met deze getuige.


*
Slinkse scharensliep

ZUIDLAREN. Een nog onbekende scharensliep heeft vorige week twee bewoonsters van de Iepenlaan in Zuidlaren opgelicht. Woensdag kwam de man bij een vrouw aan de deur met het aanbod de grasmachine te slijpen. De vrouw ging akkoord. Voor f. 45,- zou de machine geslepen worden. Ze moest echter vooraf betalen. De vrouw gaf hem f. 100,-. De man nam dit aan met het verhaal dat hij zo het wisselgeld zou brengen. Hierop verdween hij met het geld en de grasmachine. Toen hij niet terugkwam ging de vrouw op onderzoek. Ze trof hem in de omgeving. Met een smoes gaf hij haar toen het wisselgeld terug. De grasmachine zou later worden teruggebracht. Dit gebeurde niet. Een paar huizen verder in de straat bood de man ook zijn diensten aan. Hier sleep hij een grasmachine voor f. 8,-. Toen de vrouw wilde betalen vroeg de man of ze ook de slijpkosten van haar buurman wilde betalen. Deze was niet thuis. Ze betaalde hierop f. 52,- en kreeg in ruil daarvoor niet de grasmachine van haar buurman maar die van de andere vrouw. Het is niet bekend of nog meer mensen het slachtoffer zijn geworden van deze man. De politie waarschuwt in ieder geval voor de praktijken van deze scharensliep.


*
Grondkabel gestolen

HOOGEVEEN. In het afgelopen weekeinde werd vanaf een terrein aan de Mr Cramerweg in Hoogeveen voor ruim f. 28.000,- aan grondkabel gestolen. De nog nieuwe kabel zat op rollen en is vrijwel zeker met een vrachtauto of aanhanger vervoerd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie