Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe sneeuwbrochure voor bergmassief in Lorraine

Datum nieuwsfeit: 27-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Lankhorst Public Relations

Wintersport in de Vogezen

Vrijgegeven voor publicatie
Nijmegen, 27 november 2000

Nieuwe sneeuwbrochure voor bergmassief in Franse regio Lorraine

Dichtbij en betaalbaar met de kinderen
op wintersport in de Vogezen

Steeds meer sneeuwliefhebbers ontdekken de Vogezen in de Franse regio Lorraine als een betaalbaar en gemakkelijk bereikbaar wintersportgebied voor de hele familie. Zo kost een dagskipas in het hoogseizoen slechts vier tientjes. Op amper 600 kilometer afstand van Utrecht. Met alle denkbare voorzieningen voor ervaren en beginnende skiërs, voor volwassenen en voor kinderen. Alles staat op een rijtje in de nieuwe wintersportbrochure van de Vogezen die vanaf heden verkrijgbaar is.

Dichtbij en betaalbaar
Het bergachtige gebied de Vogezen is vanuit Nederland snel en comfortabel bereikbaar via tolvrije snelwegen. De geringe afstand maakt het gebied geschikt voor kortere en langere sneeuwvakanties. Door de relatieve onbekendheid van het gebied, liggen de prijzen in de Vogezen aanmerkelijk lager dan in bijvoorbeeld de Alpen. Dat geldt zowel voor accommodaties als voor skipassen. Zo betaalt de sportieve bezoeker voor skipas in Gérardmer in het hoogseizoen ongeveer f 40,00 per dag. Voor een weekendpas van twee dagen telt de skiër slechts f 75,00 neer. Skimateriaal is al verkrijgbaar vanaf f 30,00 per dag.

Het gebied
Het Vogezen massief kent bergtoppen tot 1400 meter hoogte en ligt in de Noordfranse regio Lorraine. De regio telt zes wintersportplaatsen. Gérardmer en La Bresse vormen de belangrijkste centra met hun uitgebreide netwerk aan skipistes en honderden sneeuwkanonnen. Gérardmer, gekroond tot officieel Frans wintersportoord, bezit 20 skipistes die ongeveer één kilometer van het stadscentrum liggen. Voor snowboarders zijn er speciale pistes met een half-pipe. In Gerardmer is het gezellig stappen rond de Place Tilleul, dé plek voor après-ski. De kleinere stations Le Vatin and Xonrupt ontpoppen zich als geschikte bestemmingen voor families.
La Bresse is onderverdeeld in de skigebieden Vologne-Hohneck, Lispach en Brabant. De vakantieganger treft er onder meer een biatlonstadion, een skispringschans en een snowboardstadion. Dikwijls is het mogelijk om 's avonds of 's morgens vroeg te skiën. La Bresse openbaart zich ook als paradijs voor de langlaufer. Niet voor niets vonden hier al eens de Wereldkampioenschappen langlaufen plaats. De zes wintersportplaatsen (naast Gérardmer en La Bresse zijn dat: Saint Maurice-sur-Moselle, Bussang, Ventron en Girmont-Val d'Ajol) bieden samen 90 skiliften (waaronder diverse stoeltjesliften), totaal 120 alpineskipistes, ongeveer 350 sneeuwkanonnen en 300 kilometer langlaufpistes

Skiplezier voor de kinderen
Families met kleine kinderen kunnen uitstekend terecht in de Vogezen. Er zijn speciale faciliteiten voor kinderen, waarbij ze zich niet alleen op ski's maar ook op sledes kunnen uitleven. In alle skistations zijn speciale skiliften voor kinderen voorhanden. Kinderopvang is er voor de allerkleinsten evenals skischolen waar ouders hun kroost aan deskundige skileraren kunnen overlaten.

Andere sneeuwactiviteiten
Naast alpine skiën en langlaufen lenen de besneeuwde hellingen van de Vogezen zich onder meer voor raquette-wandelingen. Op een soort tennisrackets, wandelt u met een gids door het besneeuwde landschap. Vaak worden dergelijke wandelingen beëindigd in een zogenaamde "ferme-auberge" waar de bezoeker kan genieten van de lokale gastronomische specialiteiten.

Nieuwe brochure
Een compleet overzicht van het aanbod staat in een nieuwe brochure die verkrijgbaar is bij het Frans verkeersbureau "Maison de la France". Naast een uitgebreide beschrijving van de skistations en de diverse activiteiten staan er tevens een aantal speciale aanbiedingen in vermeld in samenwerking met de Nederlandse reisorganisaties Vrij Uit, Frantour, Gîtes de France en Cazebonne. Bij reservering van een verblijf in de Vogezen ontvangt u òf een speciale korting òf een speciaal gastronomisch cadeautje.

De wintersportgids kunt u gratis aanvragen door te schrijven, te faxen, of te mailen naar:
Maison de la France
Prinsengracht 670
1017 KX Amsterdam
Telefoon: 0900 - 11 22 33 2 ( f1/min.)
Fax: 020 - 6273318
E-mail: (info@fransverkeersbureau.nl)

In Nederland reserveren
Voor het boeken van een sneeuwreis naar de Vogezen, kunt u contact opnemen met:
Vrij Uit telefoon: 023 - 569 69 69
Frankrijk Direct telefoon: 0346 - 584 888
Gites de France telefoon: 026 - 325 33 83
Cazebonne telefoon: 072 - 511 6111

Noot aan de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie