Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Naktuinbouw start onderzoek insectenresistentie

Datum nieuwsfeit: 27-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Insectenresistentie toetsing

In november 2000 is Naktuinbouw gestart met de uitvoering van een ruim twee jaar durend onderzoeksproject waarin een classificatiemodel wordt ontwikkeld om op een objectieve wijze tripsresistentie in enkele bloemisterijgewassen vast te stellen. In de gewassen roos, chrysant en gerbera worden samen met betrokken veredelaars en telers de tripsresistentiecriteria vastgesteld; welk type schade in de teelt het meest van belang is en op welke momenten.

Vervolgens worden de gegevens van toetsingen in 'labsituaties' en 'semi-praktijksituaties' gekoppeld met praktijkervaringen. Het uiteindelijke doel is: een eenduidig hanteerbaar classificatiemodel voor rassen in deze gewassen.

Het ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie