Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 28-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrachtauto kantelt en vliegt in brand
08:39 dinsdag 28 november 2000

Dirk Neef, 0522 - 274015

WACHTUM. Maandagavond tegen 22.00 uur kantelde op de N-37 bij Wachtum een Duitse truck met oplegger. De combinatie, geladen met papier, vloog hierna in brand en brandde volledig uit. De 55 jr. chauffeur uit Cloppenburg bleef ongedeerd. Het verkeer over de N-37 werd enige tijd omgeleid en ondervond tot 00.30 uur hinder door de wegversperring.

De truck met oplegger reed in de richting Hoogeveen. Op de plek waar de N-37 overgaat in twee rijbanen werd de chauffeur verrast door de wegverandering en reageerde te laat. Hij reed met de linkerwielen op de middengeleiding waardoor de combinatie kantelde. Waarschijnlijk ontstonden er door het schuren over het metaal vonken en lekkende olie vloog in brand. Een 37 jr. automobilist uit Beesd reageerde bij het zien van de brandende vrachtauto snel en hielp de chauffeur uit de brandende cabine te komen. De chauffeur raakte nagenoeg niet gewond. De lading papier kwam op de weg te liggen en vloog in brand. De brandweer bestreed de brand met twee wagens. Rijkswaterstaat verzorgde de wegafzetting. Een bergingsbedrijf kwam met groot materieel ter plaatse en zorgde voor de afvoer van de wrakstukken.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie