Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campagne vuurwerk gemeente Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 28-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 28 november 2000

Bureau Criminaliteitspreventie/HALT richt zich op veiligheid en overlast

Campagne Vuurwerk: Denkwerk!

Net als voorgaande jaren is Bureau Criminaliteitspreventie/Halt (BCP/HALT) begin november de vuurwerkcampagne gestart. Deze campagne, Vuurwerk: Denkwerk!, is gericht op jongeren van 10 tot 18 jaar en bestaat uit twee onderdelen. Jongeren worden enerzijds voorgelicht over de vuurwerkregels om ongelukken en overlast terug te dringen. Anderzijds bestaat de campagne uit een verscherpte aanpak van jongeren die de vuurwerkregels overtreden. De campagne is een initiatief van BCP/HALT, politie en justitie.

De vuurwerkregels zijn: vuurwerk kopen mag dit jaar op 28, 29 en 30 december, veroorzaak nooit overlast voor mens of dier, afsteken mag alleen op 31 december van 10 uur 's morgens tot 2 uur 's nachts en gebruik of koop geen illegaal vuurwerk. Het bekendste illegaal vuurwerk is de strijker. Inwoners van Eindhoven en de regio die hinder ondervinden van vuurwerk kunnen dit melden bij de politie in hun woonplaats of wijk.

Voorlichting
Ruim 225 scholen uit Eindhoven en de regio hebben de vuurwerkposters en de brochure 'Een boekje open over vuurwerk' besteld. Dit betekent dat zo'n 25.000 leerlingen de brochure ontvangen. In de brochure wordt ingegaan op de vuurwerkregels, veilig omgaan met vuurwerk en overlast. Behalve brochures en posters krijgen de scholen ook lesmateriaal dat speciaal is ontwikkeld rond de brochure. Ook geven medewerkers van BCP/HALT of de politie op meerdere scholen gastlessen. De brochures en posters worden ook verspreid onder vuurwerkverkopers, bibliotheken, jongerencentra, buurthuizen en andere plaatsen waar veel jongeren komen.

Verscherpte aanpak
Jongeren die in de periode 11 december 2000 tot en met 12 januari 2001 door de politie betrapt worden op het overtreden van de vuurwerkregels, worden doorgestuurd naar HALT. Bij HALT krijgen jongeren de kans om de overtreding goed te maken met een werkstraf. Afhankelijk van de overtreding en de leeftijd moeten jongeren drie tot tien uur werken. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder deskundige begeleiding en bestaan meestal uit schoonmaken en opruimen. Jongeren die niet voor HALT kiezen, kunnen rekenen op een zwaardere straf bij Justitie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie