Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symantec versterkt positie op Macintosh-markt

Datum nieuwsfeit: 28-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Symantec versterkt positie op Macintosh-markt met nieuwe reeks beveiligingssoftware

Symantec

Norton Personal Firewall, Norton Internet Security en Norton SystemWorks nu ook voor Macintosh beschikbaar

Leiden, 27 november 2000 -

Symantec introduceert voor Macintosh-gebruikers een reeks beveiligingsproducten. De succesvolle PC-software Norton Personal Firewall, Norton Internet Security en Norton SystemWorks is nu ook voor het Apple-platform beschikbaar. Symantec brengt van Norton AntiVirus en Norton Utilities voor Macintosh nieuwe versies uit. Zo scant Norton AntiVirus 7.0 nu ook e-mail-attachments. Norton Utilities 6.0 is voorzien van de functie SpeedDisk waarmee prestaties van de harde schijf worden verbeterd door schijven te defragmenteren.

Norton Personal Firewall beschermt Mac-gebruikers tegen hackers en beveiligt persoonlijke gegevens, terwijl Norton Internet Security een complete suite is voor het beveiligen van de computer tegen gevaren van Internet. Norton SystemWorks, de geïntegreerde utilities-suite, beschermt tegen virussen, signaleert en herstelt nagenoeg alle computerproblemen, waakt tegen crashes, optimaliseert de prestaties van de computer en houdt de daarop draaiende software up-to-date.

Norton Personal Firewall voor Macintosh

Norton Personal Firewall voor Macintosh is een eenvoudig te installeren beveiligingsoplossing. Het beschermt Internetgebruikers tegen hackers en beveiligt vertrouwelijke gegevens. Computergebruikers kunnen de software zo instellen dat hackers de toegang tot de computer wordt ontzegd, zodat hackers niet bij belangrijke bestanden, wachtwoorden, nummers van bankrekeningen of andere vertrouwelijke informatie kunnen komen. De software waarschuwt de computergebruiker wanneer een programma of onbevoegde tracht binnen te komen. Computergebruikers kunnen daarentegen ook toepassingen opgeven die wel via het Internet toegankelijk mogen zijn.

Norton Personal Firewall voor Macintosh gebruikt de technologie van DoorStop Personal Firewall, in licentie van Macintosh-ontwikkelaar Open Door Networks Inc.. Dit bedrijf zet de samenwerking met Symantec voort om de firewall-technologie verder te ontwikkelen.

Norton Internet Security voor Macintosh

Norton Internet Security is de eerste beveiligingssuite voor Mac OS. Het omvat Norton Personal Firewall, Norton AntiVirus en iClean. Met Norton AntiVirus is de Macintosh beschermd tegen bekende en onbekende virussen. iClean van Aladdin Systems verwijdert de achtergebleven bestanden na het surfen over het Internet en ruimt het bureaublad op.

Norton SystemWorks voor Macintosh

Norton SystemWorks voor Macintosh is een geïntegreerde suite voor het oplossen van computerproblemen. In deze suite zijn de nieuwste versies van Norton Utilities en Norton AntiVirus voor de Macintosh opgenomen. Het pakket is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Norton SystemWorks voor Macintosh omvat tevens het back-upprogramma Dantz Retrospect Express 4.03 en Aladdin Spring Clean 3.5, een programma waarmee de harde schijf kan worden opgeschoond en niet langer gewenste programma's kunnen worden verwijderd.

Norton AntiVirus voor Macintosh 7.0

Norton AntiVirus voor Macintosh 7.0 scant alle poorten van de Macintosh op bekende en onbekende virussen. Met LiveUpdate kunnen gebruikers met één druk op de knop nieuwe virusdefinities via het Internet ophalen. Twee belangrijke vernieuwingen in versie 7.0 zijn e-mailscanning en de functie vereenvoudigde voorkeuren. Dankzij e-mailscanning worden ook attachments tijdens het downloaden automatisch gescand. Met de functie 'vereenvoudigde voorkeuren' kunnen gebruikers snel en gemakkelijk het gewenste, automatische beveiligingsniveau kiezen. De keuze bestaat uit minimale, standaard, volledige of geen automatische beveiliging.

Norton Utilities voor Macintosh 6.0

Norton Utilities voor Macintosh 6.0 voorkomt en repareert problemen met de computer en verbetert de prestaties van de harde schijf. Hierdoor wordt de computer sneller en wordt een crash voorkomen. Met één druk op de knop zorgt Norton Disk Doctor ervoor dat directories worden teruggevonden, schijven hersteld en systeemproblemen opgelost. De nieuwe versie voor de Macintosh bevat tevens Speed Disk. Deze functie biedt de mogelijkheid de prestaties van de harde schijf te verbeteren door schijven te defragmenteren. Bovendien kunnen frequent gebruikte bestanden op de meest gunstige locatie worden geplaatst. Dit is met name interessant voor degenen die hun computer gebruiken voor allerlei multimediatoepassingen, zoals digitale videofilms, MP3-muziek en games.

Mac-gebruikers kunnen met Norton Utilities en Norton AntiVirus problemen op Mac OS 8.1 en hoger analyseren en herstellen. Ze kunnen ook met Mac OS X Public Beta disks werken, wanneer ze opstarten van een Mac OS 9-partitie of van de opstart-CD die bij het product wordt geleverd.

Systeemvereisten, beschikbaarheid en prijs

De Macintosh-software van Symantec is in Engelstalige en Nederlandstalige versies verkrijgbaar.

Norton Personal Firewall voor Macintosh vereist een Power PC processor, Mac OS 8.1 of hoger, 24Mb of RAM, 3Mb vrije ruimte op de harde schijf voor de installatie, CD-ROM drive en een Internetverbinding. De adviesverkoopprijs van Norton Personal Firewall voor Macintosh bedraagt fl. 162,00, exclusief BTW. Dit pakket is eind december verkrijgbaar.

Norton Internet Security voor Macintosh vereist een Power PC processor, Mac OS 8.1 of hoger, 24Mb RAM, 12Mb vrije ruimte op de harde schijf voor de installatie, CD-ROM drive en een Internetverbinding. De adviesverkoopprijs van Norton Internet Security voor Macintosh bedraagt fl. 228,00, exclusief BTW. Het pakket is eind januari 2001 verkrijgbaar.

Norton SystemWorks voor Macintosh vereist een Power PC processor, Mac OS 8.1 of hoger, moet opstarten met Mac OS 9 om Mac OS X Public Beta-disks te herstellen, 24Mb RAM, 20Mb vrije ruimte op de harde schijf voor de installatie van Norton AntiVirus en Norton Utilities, 10Mb vrije ruimte op de harde schijf voor Aladdin Spring Clean, 30Mb vrije ruimte op de harde schijf voor Dantz Retrospect Express, 10 procent ruimte op de harde schijf voor Speed Disk, CD-ROM drive en een Internetverbinding (om gebruik te kunnen maken van LiveUpdate). De adviesverkoopprijs van Norton SystemWorks voor Macintosh bedraagt fl. 281,00, exclusief BTW. Het pakket is medio december verkrijgbaar.

Norton AntiVirus voor Macintosh 7.0 vereist een Power PC processor, Mac OS 8.1 of hoger, moet opstarten met Mac OS 9 om Mac OS X Public Beta-disks te herstellen, 24 Mb RAM, 10Mb vrije ruimte op de harde schijf voor de installatie, CD-ROM drive en een Internetverbinding (om gebruik te kunnen maken van LiveUpdate). De adviesverkoopprijs van Norton AntiVirus voor Macintosh 7.0 bedraagt fl. 162,00, exclusief BTW; de upgrade kost fl. 87,00, exclusief BTW. Het pakket is medio december verkrijgbaar.

Norton Utilities voor Macintosh 6.0 vereist een Power PC processor, Mac OS 8.1 of hoger, moet opstarten met Mac OS 9 om Mac OS X Public Beta-disks te herstellen, 24 Mb RAM, 15Mb vrije ruimte op de harde schijf voor de installatie, 10 procent vrije ruimte op de harde schijf tijdens het optimaliseren, CD-ROM drive en een Internetverbinding (om gebruik te kunnen maken van LiveUpdate). De adviesverkoopprijs van Norton Utilities voor Macintosh 6.0 bedraagt fl. 228,00, exclusief BTW; de upgrade kost fl. 109,00, exclusief BTW. Het pakket is medio december verkrijgbaar.

Distributeurs van Symantec in Nederland zijn Ingram Micro, Tech Data, Kenfil en A-line. Informatie over verkooppunten is te vinden op de website: www.symantec.com/region/nl/purchase/retail.html.

Telefonische informatie voor gebruikers: Symantec Customer Service: 020 504 565.

Symantec

Symantec, internationaal marktleider op het gebied van Internet beveiligingstechnologie, levert aan bedrijven en consumenten een brede reeks software-oplossingen op het gebied van content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt toonaangevend leverancier op het gebied van virusbescherming, filtertechnologieën voor Internet en e-mail-inhoud, en risk management en detectietechnologieën voor netwerkbeveiliging. Op de consumentenmarkt is Symantec bekend van de producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 24 landen. Het Europese hoofdkantoor, het Symantec Benelux kantoor, het Symantec AntiVirus Research Center (SARC) en de afdeling technical support zijn gevestigd in Leiden. Symantec is sinds 1989 op de beurs genoteerd. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC.

Meer informatie over Symantec en haar producten (met de mogelijkheid om direct aan te schaffen) is te vinden op de website: www.symantec.nl


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...