Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 28-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Valse aangifte en verzekering opgelicht
12:45 dinsdag 28 november 2000

Roel Hallink, tel.: 0528-295033

COEVORDEN De politie heeft bij een onderzoek in een woning naar gestolen GSM telefoons, een vermeende inbraak opgelost. De inbraak was in scène gezet en de aangever heeft een valse aangifte gedaan en daarmee de verzekering opgelicht.

Op 10 juni 2000 deed een 64-jarige inwoner van Coevorden aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Abraham Kuyperstraat. Hij verklaarde dat hij op 9 juni 2000 met zijn vrouw de woning had verlaten. Toen ze op 10 juni bij de woning terugkwamen, bleek er, volgens zijn verklaring, te zijn ingebroken. Het raam onder het bovenlicht stond open en er was braakschade te zien. Vermist werden onder andere een tv, een video, een stereotoren, een magnetron en nog diverse andere goederen.

Naar aanleiding van een tip over diefstal van GSM toestellen, heeft de politie vorige week een onderzoek ingesteld in het huis van de 28-jarige zoon van de aangever, wonende aan De Savornin Lohmanstraat te Coevorden. Hij bekende de telefoons te hebben gestolen. Voorts trof de politie in de woning een kleurentelevisie / audioset en magnetron aan, die overeenkwamen met de aangifte van de woninginbraak op 10 juni 2000. De verdachte gaf toe dat het de goederen waren uit de woning van zijn ouders.
De ouders van de man zijn verhoord en hebben bekend de inbraak in scène te hebben gezet, zodat hun zoon zijn huis kon inrichten met de inboedel van zijn ouders. De verzekering heeft ruim 14.000 gulden uitgekeerd, daarvan hebben de ouders hun huis ook nieuw ingericht. Enkele goederen zijn in beslaggenomen en er is afstand van gedaan ten bate van de verzekering.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie