Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UvA hoogleraarsbenoeming Dr. H.J. Bennis

Datum nieuwsfeit: 28-11-2000
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamHoogleraarsbenoeming: Dr. H.J. BennisDr. H.J. Bennis (1951), directeur van het Meertens Instituut in Amsterdam, is benoemd tot bijzonder hoogleraar Taalvariatie aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is aan de universiteit gevestigd vanwege de Stichting Meertens' Externe Activiteiten.
Hans Bennis studeerde in 1978 cum laude af in de Algemene taalwetenschap aan de UvA. Hij begon zijn carrière als onderzoeksmedewerker bij de vakgroep Algemene taalwetenschap aan dezelfde universiteit. Van 1982 tot 1998 is hij werkzaam geweest bij de vakgroep Nederlands van de Universiteit Leiden, aanvankelijk als ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie